RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Valla: - Unnskyld

Sist oppdatert:
Gerd-Liv Valla tar selvkritikk og ber Arbeidstilsynet se spesielt på Yssen-saken.

Mandag hadde Nyhetskanalen premiere. Se den gratis her.

LO-lederen går fredag ut med en skriftlig redegjørelse i Dagsavisen hvor hun tar selvkritikk på måten hun har behandlet saken om oppsigelsen til Ingunn Yssen.

Ifølge LO-sekretariet vil Valla gjenta beklagelsen på en pressekonferanse i Oslo fredag klokken 15.30.

LES OGSÅ: Folkets knusende dom
LES OGSÅ: Alt om Valla-Bråket

Bråket omkring Vallas lederstil eksploderte da oppsigelsen til LOs internasjonale sekretær Ingunn Yssen ble offentlig kjent.

Valla har ikke kommentert saken offentlig siden den omdiskuterte pressekonferansen sist fredag.

- Kunne oppleves som ufølsomt
- De alvorlige påstandene ble mottatt med sjokk og vantro, fordi de var helt ukjente for meg. Vi valgte å imøtegå en del av påstandene i media, heter det.

Etterpå gikk hun også ut med et skriftlig notat om arbeidsforholdet. Ifølge Valla var avgjørelsen om å gå ut offentlig en vanskelig vurdering.

- Jeg ser i ettertid at både pressekonferansen og den skriftlige redegjørelsen kunne oppleves som ufølsomt fra min og LO sin side. Dette tar jeg selvkritikk på. Vårt forsvar ble dessverre tolket som et angrep, skriver Valla.

Ber om unnskyldning
LO-lederen kommer også med en generell unnskyldning og gjentar at hun ikke hadde til hensikt å såre Yssen: -I den grad noen føler seg dårlig behandlet ber jeg om unnskyldning.

- Jeg er en krevende leder med høyre krav til meg selv og mine medarbeidere. Slik oppnår vi resultater for våre medlemmer. Jeg er direkte og kan oppleves som tøff, skriver hun.

Valla satt torsdag i møter med rådgivere for å finne ut hvordan de skal håndtere saken videre. Hun sier nå at hun vil be Arbeidstilsynet undersøke Yssen-saken spesielt, når tilsynet skal se på arbeidsmiljøet.

- Rammet hele LO
LO-lederen inrømmer at bråket har rammet hele organisasjonen, noe hun også beklager: - Jeg ser hvordan denne ene personalsaken har utviklet seg til å ramme hele LO, heter det i redegjørelsen.

Ifølge Valla vil LO nå gjennomføre en intern granskning av arbeidsmiljøet.

Hun vil ikke kommentere de siste anklagene fra tidligere statssekretær Berit Reiss-Andersen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere