RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Annette (18) – en norsk sensasjon

Sist oppdatert:
Hun er norsk, 18 år og tjener millioner på poker. Nå står hun frem.

KØBENHAVN (Nettavisen): Kallenavnet «Annette_15» har spredd seg som ild i tørt gress på internett det siste halvåret, samtidig som eieren av kallenavnet har spilt seg opp blant den ypperste verdenseliten i nettpoker.

Hvem er denne jenta? Er det i det hele tatt en jente? Mange har ment at det må skjule seg en mann bak kallenavnet fordi resultatene er for gode til at en ungjente kan stå bak.

Feil!

Millioninntekt
«Annette_15» heter Annette Obrestad, er 18 år gammel og bor på Sandnes. Hun ligger på andreplass på verdensrankingen til PocketFives.com. Og hun har vunnet et syvsifret beløp på poker det siste året.

«Foreldrene mine støtter meg»

Årets nettspiller i Skandinavia 2006, Johnny Lodden, er en av mange som har latt seg imponere av den 18 år gamle sandnesjenta.

- Det er ganske sykt bra, faktisk, det hun har gjort, sier Lodden til Nettavisen.

Nettavisen fikk et eksklusivt intervju med Annette Obrestad i København, i forbindelse med EPT-turneringen der. Under intervjuet fortalte det enestående pokertalentet om hvordan karrieren startet.

Vi må bevege oss et par år tilbake i tid. Annette har alltid satt pris på kortspill, også poker, og da hun så en reklameplakat for et pokernettsted, måtte hun selvfølgelig sjekke ut hva dette var for noe.

Annette Obrestad har så vidt begynt å spille poker live, men stiller nok som en av favorittene i kvinne-NM.
Annette Obrestad har så vidt begynt å spille poker live, men stiller nok som en av favorittene i kvinne-NM.

«Dette» var pokervarianten Texas Hold’em – den varianten som dominerer internasjonal poker nå – og Annette fikk en ny kjærlighet i livet.

Investerte null kroner
Hun spurte sin mor om hun kunne få noen kroner til å spille på internett. Svaret var nei. Så Annette spilte med lekepenger, og klarte etter hvert å vinne noen ekte penger. Og siden har kontoen bare vokst.

- Jeg har ikke satt inn penger noe sted, før det siste halvåret, da jeg begynte å spille på flere nettsider. Men før jeg satt inn penger noe sted, hadde jeg sikkert 40.000 dollar, sier Obrestad til Nettavisen.

Det store gjennombruddet kom i 2006, da hun endret strategien. Siden sommeren 2006 har hun vunnet en rekke store turneringer hos PokerStars, UltimateBet og Full Tilt Poker.

- Jeg begynte å spille mye mer aggressivt etter hvert, og fant ut at det fungerte mye bedre å ta noen sjanser for å komme langt i noen turneringer, forteller Annette.

Belønningen lot ikke vente på seg. Nøyaktig hvor mye penger hun har tjent, vil hun ikke avsløre. Men Nettavisen vet at beløpet er syvsifret. Og vi vet også at sponsorene – spillselskapene – er meget interessert i å knytte til seg 18-åringen som et sponsorobjekt.

«Pengene er et pluss, selvfølgelig»

Kuttet ut skolen
EPT København blir, med andre ord, ganske sikkert ikke siste gang Annette Obrestad blir å finne i europeisk og internasjonal pokersammenheng.

Poker er for øvrig blitt hennes hovedbeskjeftigelse. Annette har sluttet på skolen, og konsentrerer seg nå fullt og helt om poker. Det inkluderer også å skrive på hjemmesiden www.snowmen.no, som hun deler med et par kompiser.

- Jeg spiller bare poker nå. Jeg droppet videregående, jeg var så lei av skolen. Jeg tror jeg valgte feil linje, forteller hun.

- Hva sier foreldrene dine til det?

- De er veldig positive. De vet at jeg gjør det bra, at jeg ikke kaster bort pengene. Så de støtter meg, de.

Og mens sponsorene beiler, vokser omdømmet fra dag til dag. Bare siden årsskiftet har hun fått pengepremie i flere titalls turneringer. Faktisk kan man sammenligne Annette_15 med bad_ip når det gjelder mystikk og nysgjerrighet blant pokerfolket på internett.

- Jeg synes det er kult, forteller Annette til Nettavisen.

- Folk kommer bort til meg og spør om det er jeg som er Annette_15, ler hun. Hun tror mye av oppmerksomheten skyldes at hun er jente. Det er, når alt kommer til alt, stort sett menn som vinner de største turneringene.

Ambisiøs
Bad_ip er for lengst kjent under sitt virkelige navn, Johnny Lodden, og nå står altså Annette Obrestad frem med fullt navn også. Begge tilhører en liten gjeng av unge og svært lovende norske pokertalenter.

I likhet med Loddens tilfelle er det først og fremst kjærligheten til spillet og ambisjonene om å være blant de beste, som driver Annette Obrestad frem.

- Pengene er et ekstra pluss, selvfølgelig, men jeg spiller jo fordi det er kjekt. Og akkurat nå prøver jeg å ta førsteplassen på verdensrankingen til PocketFives.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere