RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Til Karibia i miniseiler

Sist oppdatert:
Mange ristet på hodet da han dro av gårde i en liten tretti år gammel båt, men Øystein Djønne klarer seg fint med 22-fot.

Øysten Djønne er har drømt å seile jorden rundt siden han var femten. Nå er karmøyværingen blitt 25, og er i full gang.

For fire år siden kjøpte han seg en Maxi 95, og siden har han bodd i seilbåt. Maxi'en ble byttet i en Bavaria 32, og i mai 2005 kjøpte han den vesle 22-foteren.

Nå har han seilt i over 8 måneder og er kommet til i Karibia.

Båt-eldorado
- Valkyrien ligger for øyeblikket i Chaguaramas i Trinidad og Tobago, skriver Øystein på nettsiden sin 22. januar . Dette er plassen for innkjøp av utstyr og for å få gjort reparasjoner og vedlikehold av båter. Her ligger det flere store marinaer tett i tett og hver marina har et eldorado av båtbutikker og verksteder.

Med på turen har han forskjellige gjesteseilere. Om bord nå er Vidar Krovik. Han var også med over Atlanteren, og skal være med å seile i et år.

Plass til det mest nødvendige
«Valkyrien» er en Leisure bygget i England i 1976. Båten måler kun 6,7 meter, men er en meget solid bygget båt, og rommelig nok for to personer. Cockpiten er dyp og bred, med 2 meter lange benker. Hele båten er godt utrustet, med store stuerom som rommer det man trenger for å seile jorden rundt.

Seilas følger Øystein jorden rundt!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere