RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik blir serie-innspurten

Sist oppdatert:
Denne uken ser Torstein Bae på lagsjakken: Hvem rykker opp og ned fra eliteserien? Få oversikt og vurderinger.

De tre siste rundene av Telioserien spilles i begynnelsen av mars. Der er det hard kamp både i topp og bunn av tabellen. To lag må ned.

Hvem får prøve seg i eliteserien neste år?

Det spilles kvalifisering i fire regioner: Nord-Norge, Midt-Norge, Vestlandet og Østlandet. De fire vinnerne møtes så i to kvalifiseringskamper. Det høyest rangerte laget etter rating møter det lavest rangerte, mens lagene som er rangert som nummer to og tre gjør opp i den andre kampen. De to vinnerne er klare for eliteserien 2007-2008.

Få seriesjakk-resultatene hos Rune Djurhuus

De tre siste rundene i Telioserien spilles 9.-11. mars. Du kan følge en kamp i hver runde live her

Ungt lag
På Vestlandet er det to avdelinger, syd (Rogaland) og nord (Hordaland). Lengst sør ser det ut til at det blir Stavanger som trekker det lengste strået. Stavanger har et ungt og spennende lag, med blant annet Joachim Thomassen, Sondre W Tofte og Lasse Løvik i stallen.

Lenger nord er det SK 96 som ligger best an. Bergensklubben – som ble stiftet nettopp med sikte på å spille lagsjakk – har hardest konkurranse fra Bergens andrelag. Men siden ingen klubb kan ha mer enn ett lag i eliteserien, er ikke dette noen reell konkurrent.

De to avdelingsvinnerne møtes i en «vestlandsfinale». Vinneren av denne kampen er vestlandets kandidat til opprykk og en av fire regionale vinnere. Det ser ut til å bli en meget jevn og spennende kamp. Kanskje vil ungdommen allerede i år vise seg sterkest?

I Midt-Norge har man et tilsvarende opplegg, med to avdelinger. Her møter vinnerlaget i Møre og Romsdal det seirende lag i Trøndelag. Det kan se ut til at Molde eller Kristiansund vil møte Verdal i landsdelsfinale. Uansett hvem av disse som vinner, vil det blir svært vanskelig å vinne den siste kvalifiseringskampen til Telioserien.

Lengst nord spilles det kretsmesterskap, som er kvalifisering til landsdelsfinale. Det mangler nå bare vinnerlaget i Helgeland og Salten før finalefeltet er klart. De fem øvrige klubber er Narvik, Team Bjørnsen, Tromsø, Alta og Komsa.

SOSS stor favoritt
På Østlandet har SOSS – Selskapet for Osloemigrerte Sørlandssjakkspillere – koblet et solid grep om seieren i 1. divisjon. Hardest kamp får de av OSS’ andrelag, men de kan som kjent ikke rykke opp. Det ser dermed meget bra ut for SOSS, som etter alt å dømme blir høyest rangert i kvalifiseringskampene. Osloklubben vil være soleklare favoritter mot vinneren i Midt-Norge.

SOSS anføres av IM Bjarte Leer-Salvesen og FM Bjørnar Byklum, to meget solide spillere. Nettopp disse to forsvarte nylig Norges ære i den internasjonale turneringen Rilton Cup i Stockholm. Leer-Salvesens resultat var ikke mer enn middels, men sisterunden ble minneverdig.

HTML EMBED

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere