RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frps klimaekspert blånekter

Sist oppdatert:
- Hysteri og industripolitisk korstog, sier Frp-topp.

Øyvind Korsberg var i mange år Frps klimapolitiske talsmann. Korsberg nekter å akseptere FNs konklusjoner om at klimaendringene er menneskeskapte. Klimapanelet sa fredag mener at det er mer enn 90 prosent sannsynlig at den globale oppvarmingen er menneskeskapt.

Men Korsberg avfeier klimarapporten som skremselspropaganda.

- Fullstendig hysteri
Korsberg, som i dag er næringspolitisk talsmann i landets nest største parti, mener folk er blitt hysterisk redde for klimaspøkelset. Han tror klimaendringene er naturlige, og ber folk om å tøyle sin frykt.

- Det er blitt fullstendig hysteri. En av årsakene er at den politiske venstresiden har gått i bresjen. De ønsker i realiteten industrien dit pepperen gror, sier Korsberg til VG.

Les også: - Lukker døren for all tvil

- Tjener på krisebeskrivelser
Korsberg mener FNs klimapanel farer med ubegrunnede skremsler, og utelukker ikke konspirasjonsteorier når det voldsomme engasjementet for klimatrusselen skal forklares.

Ifølge Korsberg har FNs forskere og store deler av miljøbevegelsen økonomiske interesser av å «krisebeskrive klimaendringene». Korsberg mener mange forskere er uenige med FNs klimapanel, men at de ikke tør stå fram.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere