Gå til sidens hovedinnhold

9 nyttige dingser til iPad mini

iPad mini er blitt voksen og selger snart mer enn storebror iPad. Her er ni nyttige ting som du kanskje får lyst å supplere til din iPad mini.

Apples iPad eier nettbrettmarkedet og er en klar markedsleder både i Norge og resten av verden, selv om Android-nettbrettene sakte med sikkert tar en stadig større bit av markedet.

Flere medier har meldt om at salget av iPad mini har gått forbi store-iPad.

Ifølge Cnet skal 12,5 av 19 millioner solgte iPad-er fra januar til mars ha vært mini-versjonen av iPad. Her er ni nyttige dingser som du kan komplettere din iPad mini med. Vær oppmerksom på at noen av produktene ikke selges i Norge og at både frakt og moms vil kunne komme på toppen av de cirkaprisene vi har oppgitt.

Overlevelsesdrakt

Griffin Survivor er mini-innpakningen for deg som enten jobber i spesialstyrkene eller som rett og slett er en kløne og en klodrian.

Survivor-kabinettet er laget for å møte militære krav og gjør at iPad mini skal tåle møkk, sand, regn, støt, vibrasjoner og en mengde andre påvirkninger.

Selve kabinettet er laget av et plastmateriale, mens skjermen er dekket av en skjermbeskytter som gjør at du likevel kan bruke touchskjermen.

Prisen er 60 dollar hos www.griffintechnology.com/survivor.

Del på godene

Enten du har et par barn som skal dele på en iPad eller ønsker å kunne dele musikken med en venn, så er en mini-jack-splitter et nyttig redskap.

En slik splitter deler lydsignalet i to slik at du kan koble to hodetelefoner til en telefon eller ett nettbrett.

Greit når man skal se samme film på flyet eller i bilen.

Du får denne typen forgreiningsledninger eller splitter fra 50 kroner hos butikker som Teknikmagasinet og Clas Ohlson og hos de fleste nettbutikker.

Til kunstneren

Sensu Brush er en pen/malerpensel som lar deg jobbe kreativt på din iPad.

Pennen virker med mange av de mest vanlige tegne- og notat-appene som du finner på App Store. Pennen kan brukes på alle kapasitive skjermer, noe som betyr at du også kan tegne på de fleste Android og Windows nettbrett.

Pennen koster 39,99 dollar og kan kjøpes via nettet. Frakt kommer i tillegg.

Les mer hos Sensubrush.

Tynt og komfortabelt tastatur

Belkin hevder deres trådløse tastatur for iPad mini, FastFit Bluetooth Wireless Keyboard Case (puh!) er det tynneste og letteste av sitt slag for iPad mini. Ikke bare er det kun 7 millimeter tykt, det skal også være komfortabelt å skrive på.

Tastaturet har fått samme type flis-layout som vi kjenner igjen fra bærbare PC-er og Belkin lover taster med god skrivemotstand.

Tastaturet har et 200 mAh batteri innebygd, noe som skal vare i 155 timer. Du kan bruke iPad mini både i portrett- og landskapsmodus.

Vi vet ikke om tastaturet kommer med norsk eller nordisk tastaturlayout. Så obs-obs om du bestiller fra utlandet. Prisen er 80 dollar eller cirka 500 norske kroner.

Les mer hos Belkin.

Film som beskytter

Lumaguard er en smart måte å beskytte din iPad mini på, om du ikke ønsker et heldekkende cover som både beskytter for- og baksiden. Lumaguard er en farget film som du limer på baksiden av din iPad mini.

Folien skal ifølge produsenten dekke opp til 90 prosent av baksiden. Beskyttelsesfilmen gjør at du slipper å være like redd for at iPaden din skal bli ripet opp når du putter den i en veske, sekk eller bag.

Prisen er 24 dollar hos www.luma13.com.

Feminin innpakning

Jakter du på en mer feminin innpakning av iPad mini enn hva standarddekselet fra Apple kan by på, så svømmes markedet over av alternativer.

Belkin Quilted Verve Tab Folio er en liten veske som har fått et minimalistisk design med en vattert overflate. Den fungerer som stativ og har magneter som holder minien på plass.

Prisen i underkant av 300 kroner. Les mer hos Belkin.

Mini-tastatur

Mini-utgaven av iPad er i ferd med å gå forbi store-iPad i antall solgte enheter.

Det er derfor ikke rart at mye av tilbehøret som har fungert, og vært populært, på iPad også dukker opp i miniversjoner.

Logitech Ultrathin Keyboard Cover for iPad mini er et slikt produkt. Når det oppladbare Bluetooth-tastaturet ikke fungerer som tastatur, kan det beskytte skjermen. Tastaturet veier 208 gram og batteriet varer i opptil tre måneder – om du bruker det to timer om dagen.

Pris er på stive 699 kroner. Les mer hos Logitech.

Kinderegget

Enduro Mini er en smart liten sak. Som et lite kinderegg har den tre funksjoner.

Den fungerer som støtte når du vil se film på din iPad mini, som beskyttelse når du ikke bruker nettbrettet og overraskende nok har den også ekstra batterikapasitet slik at du kan full-lade nettbrettet 1,25 ganger.

Prisen på Enduro Mini er 60 dollar.

Noe ingen andre har

Vil du ha en veske eller et deksel til din iPad mini som ingen andre har, kan du ta en sjekk på www.etsy.com. Her kan du søke i kategorien «Hand Made» og du kan finne både rare og sjeldne varianter, som denne «katten» eller kanskje en laget av gamle sykkelslanger. Prisene er stort sett relativt overkommelige.

Artikkelen er først publisert på klikk.no/teknologi. Les også:

TEST: Mobil til under 2.000 kroner - som gjør en god jobb

Denne TV-en har du ikke råd til

TEST: Dette nettbrettet koster kun 795 kroner

Slik ser du Games of Thrones gratis

Følg HjemmePC på Facebook

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn

Kommentarer til denne saken