Gå til sidens hovedinnhold

91 milliarder blåst bort

Investorene på Oslo Børs silblør. Sjekk kursene og taperne.

Kursene: Slik endte børsen tirsdag

Les også: - Ikke få panikk

Investorene på Oslo Børs reagerer kraftig på dårlig nytt fra Kina og USA.

Nedturen forsterkes på Oslo Børs. Etter en elendig start fortsetter børsfallet og hovedindeksen er ned hele 4,33 prosent til 445,47 poeng.

NA24 - din næringslivsavis

Verdier for 91 milliarder kroner er dermed forduftet i løpet av noen få stusselige timer. Børsfallet treffer svært bredt og rammer alle bransjene.

Ikke olje
Normalt er det oljeprisen for skylden for store svingninger på Oslo Børs. Denne gangen legges skylden på Kina og USA. De kinesiske aksjemarkedene opplevde den bratteste tilbakegangen på mer enn ti år. De kjente indeksene mistet nesten ti prosent i verdi, men likevel mener norske eksperter at det ikke er noen grunn til panikk.

Les mer: Ikke få panikk

- Markedskorreksjonene kommer og går, selskapene består, sier forvalter Filip Weintraub i Skagen Global til NA24.

Tidligere sentralbanksjef Alan Greenspan i USA skremte det amerikanske aksjemarkedet etter at han så at den amerikanske økonomien går mot en resesjon i løpet av året.

Oljeprisoppgang
Oljeprisen holder seg overraskende sterk på 61,25 dollar ved råvarebørsen i London. Likevel opplever Statoil et fall på 2,26 prosent til 160,50, mens fusjonspartner Norsk Hydro faller 1,76 prosent til 195,50 kroner. De andre oljeselskapene merker tilbakegangen langt sterkere.

DNO er ned 4,24 prosent, mens Altinex faller 4 prosent til 1,20 kroner.

Flere av oljeserviceselskapene merker investorenes usikkerhet. Kjell Inge Røkkes Aker Kværner blir sendt ned 4,39 prosent til 719 kroner, mens Aker er ned 3,63 prosent. Seadrill faller 3,96 prosent til 98,20 kroner.

Bredt fall
Typiske kursraketter de siste ukene ble ekstra rammet av børsfallet. Solenergiselskapet REC blir sendt ned 6,32 prosent til 133,50 kroner, mens videokonferanseselskapet Tandberg er ned 5,39 prosent. Tørrbulkrederiene Jinhui og Golden Ocean Group er spesielt avhengige av Kina og faller 5,44 prosent til 31,30 prosent og 5,78 prosent til 10,60 kroner.

NutriPharma har sterkt behov for å slanke underskuddet og faller 8,95 prosent til 2,95 kroner. Selskapet la frem hel røde tall i fjerde kvartal og det merkes på børsen.

Rocksource faller 8,52 prosent til 1,61 kroner etter at de også sliter med store underskudd.

Få lyspunkt
Kun tolv aksjer stiger på Oslo Børs, mens hele 154 aksjer faller bratt. Best av aksjene er gruveselskapet Northland Resources som stiger 9,83 prosent til 19 kroner. Selskapet meldte om at selskapets Hannukainen prosjekt i Nord-Finland viste gode resultater.

Inmeta klatrer 7,76 prosent til 5 kroner, mens DynaPel er opp 4,10 prosent til 20,30 kroner.

Følg børsen her

HTML EMBED

Følg børsen her

Reklame

Nå er bestselgeren endelig på tilbud