RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dømt til 100 år

Sist oppdatert:
En amerikansk soldat er dømt til 100 års fengsel for voldtekten av en 14-åring og drap på en sivil familie i Irak.

Sersjant Paul Cortez tilsto i en amerikansk militærdomstol at han deltok i et planlagt gjengvoldtekt som endte med drapene på en irakisk familie. Torsdag ble han dømt til 100 års fengselstraff, melder BBC. Cortez er nummer to i rekken som har innrømmet å ha vært delaktig i de bestialske drapene på 14 år gamle Abeer Qassim al-Janabi, hennes foreldre og lillesøster i fjor sommer.

I november i fjor ble den 24 år gamle soldaten James Barker dømt til 90 års fengsel etter å ha tilstått i saken.

To andre soldater står også tiltalt og venter på at saken skal bli behandlet i en militær domstol.

I tillegg er en annen ekssoldat, Steven Green, tiltalt for å ha utført selve drapene. Green ble avskjediget fra forsvaret og skal derfor stille i en sivil domstol.

Planla voldtekten
Det var i juni i fjor at de to menige soldatene James Barker og Steven Green gikk sammen med sersjant Paul Cortez til et hus der de visste den 14 år gamle jenta bodde i Mahmudiya sør for Bagdad. Cortez sa i retten onsdag at voldtekten ble planlagt mens soldatene spilte kort på brakka og at de hadde peilet seg ut den 14 år gamle Abeer.

Soldatene skal ha tvunget jentas foreldre og lillesøster på fem år inn på soverommet. Her holdt Green vakt, mens Cortez rev klærne av jenta og forsøkte å voldta henne mens Barker holdt armene hennes.

- Drepte alle
- Mens jeg og Barker voldtok Abeer hørte jeg fem eller seks skudd fra soverommet. Når Baker hadde gjort seg ferdig, så kom Green ut av soverommet og sa han hadde drept alle sammen. Deretter la Green seg over Abeer og voldtok henne. Da han var ferdig, reiste han seg opp og skjøt Abeer i hodet to eller tre ganger, sa Cortez i retten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere