RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

BBC felte tårnet før det falt

(Faksimile liveleak)
Sist oppdatert:
Nyhetsgiganten meldte om kollapsen 11. september 23 minutter før den skjedde.

BBCs dekning av terrorangrepene 11. september får konspirasjonsteoretikere til å gni seg i hendene.

Opptak fra kanalens livesending den dagen sirkulerer nå på nettet, og de viser at BBC meldte om kollapsen av 7 World Trade Center før det faktisk skjedde.

7 World Trade Center var en 47 etasjers høy bygning som stod like ved World Trade Center- tårnene. Bygningen kollapset klokken 17.20 lokal tid etter at bruddstykker fra tvillingtårnene forårsaket flere branner.

Det mystiske er at BBC meldte om kollapsen live allerede klokken 16.57. Opptaket fra livesendingen ligger ute på nettsiden liveleak.com. Der kan man se kanalens New York-korrespondent fortelle at bygningen har kollapset, selv om man tydelig kan se bygningen stå i bakgrunnen.

Se videoen nederst i saken.

Ifølge konspirasjonsteoretikere er dette selvfølgelig et bevis på at BBC var indirekte involvert i angrepene 11. september.

Enkelte hevder at kollapsen var planlagt og at BBC fikk en pressemelding om det for tidlig.

Nettvideoen har ført til en epost-storm til BBC som nå føler seg nødt til å avvise konspirasjonsanklagene.

- Vi er ikke del av en konspirasjon. Ingen fortalte oss hva vi skulle si eller gjøre 11. september. Vi ble ikke fortalt på forhånd at bygningen kom til å kollapse. Vi mottok ikke pressemeldinger eller manuskript før hendelser skjedde, skriver Richard Porter, som er nyhetssjef for BBC World, i et blogginnlegg.

Porter erkjenner at kanalen kan ha meldt ting som var feilaktige eller unøyaktige den dagen, men at de hele tiden baserte meldingene sine på den beste informasjonen som var tilgjengelig.

Nyhetssjefen ønsker nå å ta en titt på opptakene fra 11. september, men da må noen sende de til ham. BBC har nemlig ikke lenger opptakene.

- Dette skyldes en tabbe, og ikke en konspirasjon, understreker Porter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere