RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kvarme stoppet homofil prest

Sist oppdatert:
Den homofile presten Svein Josefsen ble lovet jobb ved Bryn kirke. Så satte Oslo-biskop Ole Chr. Kvarme ned foten.

TV 2 Sumo:Kvarme stoppet homofil prest

Josefsen hadde vært sykemeldt i seks år på grunn av flere tøffe hjerteoperasjoner, men var nå frisk og ville tilbake til sitt gamle yrke som prest. Han hadde allerede begynt i deltidsstillingen i Bryn kirke i Bærum, da han fikk beskjed fra biskopen at han ikke var skikket som prest siden han er gift med en mann.

- Jeg ble knust. Det var forferdelig nedverdigende. Med unntak av hjerteproblemene er dette den tyngste beskjeden jeg har fått i livet, sier Josefsen til Dagsavisen.

Biskop Kvarme får nå knallhard kritikk for å ha brukt denne saken til å fronte sin motstand mot å ansette homofile som lever i partnerskap. I bispedømmerådet er Kvarme i mindretall i sin motstand mot å ansette homofile prester, men han har ansvar for en liten gruppe ansettelser. Det er vikariater som varer over en måned, men under et år. Og det er her Kvarme nå har benyttet seg av muligheten til å forette sin sak.

- Denne typen vikariater er det biskopen som har ansvaret for å engasjere til, og jeg har fulgt min kjente praksis med å ikke engasjere personer som lever i et homofilt partnerskap. Jeg fikk også reaksjoner fra deler av menigheten og denne presten, sier Kvarme til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere