RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Haga hyller Groruddalen

Sist oppdatert:
Sp-lederen mener folk er lykkeligere i Groruddalen enn på Frogner fordi folk i Oslo øst er hyggeligere. Hva mener du?

LILLEHAMMER (Nettavisen): - Folk som melder seg ut av fellesskapet blir ikke lykkeligere. Når man spør, finner man ut at folk i Groruddalen er lykkeligere enn folk på Frogner, først og fremst fordi de har hyggelige naboer, det er mindre forskjeller og et godt fellesskap, sa Haga da hun talte til Sp-landsmøtet fredag.

Se mer på TV 2 Sumo

- Ulykkelige barn
Haga tok et kraftig oppgjør med det materialistiske Norge.

- Jeg får vondt i hjerterota når jeg leser UNICEFs undersøkelse som viser at norske barn er lite lykkelige sammenlignet med barn i andre land. Vurdert etter tilfredshet rangerer barn i Norge seg selv som tredje dårligst av 48 land, sa hun.

Hun påpekte at nordmenn pusset opp husene sine for 40 milliarder kroner i fjor.

- Stadig flere kjøper seg ut av fellesskapet. Folk leier inn vaktselskap til å passe på ungdommenes fester hjemme mens foreldrene drar på hyttepalasset.

- Unngår dugnad
Haga synes også det er skremmende at foreldre melder barna sine inn på treningssentre.

- Folk melder ungene inn i treningskjeden SATS så de slipper å stille på dugnad og unngår å bidra overfor ungene som ikke har foreldre som har råd til å sende dem på SATS.

Haga mener nordmenn må søke lykke andre steder enn i pengebøkene sine.

- De fleste av oss bruker og kaster. I følge Verdensbanken lever 3 milliarder mennesker for under 2 dollar om dagen. Det er absurd at svært mange familier i verden ville fått en betydelig høyere levestandard om de fikk tilgang til de tingene en vanlig norsk familie kaster i søpla, sier hun.

- Mange av Nettavisenes lesere blir provosert over at du sier at folk på østkanten av Oslo er hyggeligere enn folk på vestkanten?

- Jeg bare viser til den undersøkelsen som er gjort, det er kjent stoff allerede, sier Haga til Nettavisen.

Er du enig i at det er bedre i Oslo-Øst og at nordmenn er for opptatte av pengebøkene sine? Si din mening nederst i saken!

- Må tro på Frp
Åslaug Haga oppforderer også Sp til å tro på Frp.

- Når Frp sier at de vil fjerne odelsloven, oppheve konsesjons-, bo- og driveplikten, oppheve alle prisreguleringer og kutte 6 milliarder i budsjettet til landbruket over natta, ja – da må vi tro på dem. Bønder som stemmer Frp, kan skrive under på flyttemeldinga med det samme, advarer hun.

- Bedre enn Eddie the Eagle
Sp-leder lover at hun og Sp skal være bedre enn Eddie the Eagle.

- Én ting er sikkert, vi skal i motsetning til Eddie the Eagle ikke være fornøyde med å hoppe og lande. Vi skal sette bakkerekord – strekke oss så langt det er fysisk mulig nedover bakken, sa Haga.

Haga hoppet så over til litt selvskryt.

- Vi har styrket kommunene med 18 milliarder kroner. Jeg har ikke hørt en eneste en som vil ha tilbake Erna Solbergs sulteforing av kommunene. Jeg tør våge den påstand at sjelden har velgere fått så god uttelling som de som stemte Sp i 2005, sa Haga.

Hun la til at Sp har fulgt opp nasjonal transportplan, og kulturløftet.

- Vi har gjort akkurat som vi lovte. Mer kor, korps og teater gjør oss både gladere og friskere.

Følg Sp-landsmøtet i Nettavisen!
Fiskefloke for Haga
Blind og homofil Sp-topp
Haga vil ha arbeidsplasser hjem
Mener Haga er på jordet

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere