RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slo alarm om Hagens reisefond

Oslo ligningskontor mente Carl I. Hagens hemmelig reisekonto kunne være brudd på norsk lov.

Derfor varlset ligningskontoret i all hemmelig Økokrim, skriver VG.

Etter det VG erfarer, har Økokrim vurdert det spesielle uttaket fra Frps stortingsrgruppes konto opp mot straffelovens paragraf om økonomisk utroskap og underslag. Men Økokrim skal ha lagt saken til side, blant annet fordi forholdene ligger tilbake i tid, skriver avisa.

Bakgrunnen for at Økokrim ble varslet, skal være at Oslo ligningskontor mente Frps Stortingsgruppes reisekonto kunne være et brudd på andre lovbestemmelser enn skatteloven.

- Jeg ser ingen grunn til å kommentere VGs påstander om at ligningsmyndighetene og/eller Økokrim bryter sin lovpålagte taushetsplikt. Ut over det har jeg ingen kommentarer, sier visepresident på Stortinget pg pensjonert Frp-formann Carl I. Hagen til avisa.

Det var i juni i fjor at det ble kjent at Carl I. Haagen gjennom ni år haddde hatt kontroll over en egen og hemmelig reisekontor som ble brukt av spesielle Frp-ere og deres ektefeller. Kontoen ble opprettet i 1997, da en halv million ble tatt ut fra stortingsgruppas konto og overført til et reisefond. Pengene gikk med til storbyreiser for seks Frp-erne med ledsagere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere