RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Platebransjen saksøker 10-åring

En amerikansk 10-åring blir stilt for retten i platebransjens jakt på ulovlige musikknedlasting.

Den 10 år gamle jenta fra Oregon var bare 7 år da hun angivelig lastet ned musikk ulovlig fra plateselskapene Atlantic Recording, Priority Records, Capitol Records, UMG Music og BMG Music ulovlig. Nå vil en samlet amerikansk platebransje stille jenta for retten, skriver Recording Industry vs The People.

Må i retten
Rettsaken mot jentas mor Tanya Andersen har allerede pågått i flere år, men i mangel på gode bevis, ønsker platebransjen nå at den 10 år gamle jenta selv må møte for retten.

Moren har flere ganger hevdet at hun og datteren er uskyldige og at ingen av dem verken har drevet med fildeling eller hører på musikken de er anklaget for å ha lastet ned.

For å skåne datteren for presset det er å møte i en rettssal, har moren foreslått en videokonferanse som en mulig løsning.

Nekter å betale
Mens de fleste som mottar krav fra RIAA (Recordning Industry Association of America) betaler uten å blunke, var dette utenkelig for alenemoren Tanya Andersen.

I stedet motsatte seg hun kravet og nektet å betale for noe hun mener hun ikke har gjort. Andersen er usikker på hvor mye hun nå skylder plateselskapene, men sier til p2pnet.net at de truet med søksmål i hundre tusen dollar klassen dersom hun ikke betalte.

Platebransjen har tidligere saksøkt flere andre mindreårige, døde bestemødre og minstepensjonister som aldri har hatt verken en pc eller vært koblet til internett.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere