RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Siv smigret israelsk minister

Sist oppdatert:
Israels utenriksminister nektet å møte Raymond Johansen, men tok imot Frp-representanter som hadde med et brev fra Siv Jensen.

Les sak og se video:- Norge må snakke med Israel

I forrige uke nektet Israels utenriksministeren Tzipi Livni å møte UDs statssekretær Raymond Johansen fordi han hadde truffet representanter for Hamas.

Tirsdag tok hun imidlertid imot Frp-representantene Kåre Fostervold og Jørund Rytman. Stortingsrepresentantene hadde med seg et brev fra Frp-formann Siv Jensen der hun uttrykker sterk støtte til Israel, og «dyp bekymring» over den rødgrønne regjeringens politikk i Midtøsten, skriver Aftenposten.

- Jeg vil bare informere utenriksministeren om at Fremskrittspartiet ikke støtter noen normalisering av forbindelsene med eller anerkjennelse av representanter fra den nye palestinske regjeringen¿., skriver Jensen.

Varm hilsen
Hun mener det er uheldig at den norske regjeringen bryter ut av det hun mener er et internasjonalt samarbeid for å opprettholde presset på den palestinske regjeringen, inntil de respekterer tre betingelser: Avstå fra vold, respektere inngåtte avtaler mellom Israel og de palestinske myndigheter, samt anerkjenne Israel.

Siv Jensen avslutter brevet med en varm hilsen:

«¿Kjære Minister, jeg ønsker en lys fremtid for Israel, og at de vennskapelige forbindelsene mellom Israel og Norge skal bli styrket ytterligere i fremtiden».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere