Gå til sidens hovedinnhold

9500 skilt i fare

9500 hordalandinger står i fare for å få skiltene på bilen klippet på grunn av manglende betaling av årsavgift.

Nær 118.000 kjøretøy står på Toll- og avgiftsdirektoratets avskiltningsliste på grunn av manglende innbetaling av årsavgift. Av disse er 9517 kjøretøy fra Hordaland. Dermed haster det for deg som ennå ikke har betalt årsavgiften for 2006.

Vedtak om avskilting sendes i disse dager ut fra direktoratet, og arbeidet med avskilting starter allerede i sommer. I september sendes kravene som ikke er betalt videre til Statens innkrevingssentral, som vil drive inn pengene.

Bergen på topp
Av kommunene i Hordaland er det selvsagt Bergen som topper listen over biler som nå begjæres avskiltet. Drøyt 4800 bileiere i Bergen har ikke betalt årsavgiften, og skylder til sammen 12 millioner kroner.

Askøy følger på neste plass på Hordalands-lista, med 533 avskiltingsbegjæringer. Deretter følger Fjell (498), Os (392) og Lindås (355). Modalen ligger best an her i fylket, med kun sju begjæringer om avskilting.

Dyrt å vente
Har du ennå ikke mottatt de gule oblatene som skal klistret på skiltene, og vet det er fordi du ikke har betalt årsavgiften, må du kjappe deg å betale. I tillegg til den ordinære årsavgiften på 2865 kroner, må du også betale 250 kroner i tilleggsavgift, skriver Toll- og avgiftsdirektoratet i en pressemelding.

Blir du stoppet, kan du fortsatt få beholde skiltene mot å betale på stedet. Da kommer imidlertid også 900 kroner i gebyr i tillegg - og regningen lyder på 4015 kroner. Blir kjøretøyet avskiltet. stiger gebyret til 1200 kroner. Det vil da koste deg 4315 kroner å få tilbake skiltene. Betaler du det du skylder nå, får du oblatene tilsendt ved neste utsendelse fra direktoratet.

For å få tilsendt de gule oblatene, må du i tillegg til årsavgiften også sørge for at forsikringen er i orden, samt gjennomføre pålagt EU-kontroll. Fristen for å sette på de gule oblatene går ut 14. august - etter dette kan du i teorien bli avskiltet selv om alle forhold er i orden. Det betyr at det lønner seg dålig å ha oblatene hengende på kjøleskapsdøra hjemme...

Reklame

Derfor er den norske ladekabelen så genial