RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- OL koster deg 10.000

Sist oppdatert:
Et OL i 2018 vil koste hver skattebetaler 10.000 kroner, hevder sjeføkonom.

- Vi kan ikke løpe fra regningen, og den regningen må vi da betale i form av dårligere offentligere tilbud på andre områder - eller øke skatten, sier Harald Magnus Andreassen til NRK.

Holder temperaturen seg i økonomien, vil OL-anleggene bli så dyre at effekten av å bygge dem, vil bli nullet ut, frykter økonomene.

- Når det skal bygges på toppen av en konjunkturbølge, blir det dyrt, bare for å ha sagt det. Det betyr at anleggene blir dyrere enn man stipulerer med i en normal situasjon, sier analytiker Bjørn Erik Øye ved Prognosesenteret.

- Dyr fest
Fredag blir det kjent hvilken søkerby det såkalte Martinsen-utvalget er den beste. Uansett om arrangementet legges til Trondheim, Tromsø eller Oslo, vil satsingen kreve statsgarantier på minst 11 milliarder kroner.

- Det er ikke slik at vi kan begrunne arrangementet med at det skaper inntekter innen reiseliv, næringslivet eller andre områder, som oppveier for de kostnadene som må til for de investeringene som må gjøres. Så dette blir en dyr fest, og jeg forstår de som er skeptiske, sier Andreassen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere