RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her vinner pc-en spillkrigen

Sist oppdatert:
En Playstation 3 til seks tusen eller et spill til noen hundrelapper til maskinen du allerede har? Her er svaret.

(Spillmagasinet): En av de største spillsuksessene til nå er utvilsomt «Command & Conquer»-serien til PC.

Nå er det tredje hovedkapittelet endelig lansert og her er er vår dom over spillet.

Guide:De beste strategispillene.

Snill eller slem?

Har du ikke vært borte i spillserien før er den egentlig enkelt forklart: Du tar kontrollen over en av to fraksjoner (GDI og NOD).

Som enspiller på din maskin får du bestemte oppdrag du skal utføre. Utføringen skjer stort sett ved å bygge opp en base, enheter (tanks, fly, soldater) og angripe fienden.

Klikk på videoen til høyre for en presentasjon av figurene i spillet.

Du styrer enhetene rundt omkring på spillbrettet og bruker forskjellige strategier for å vinne. Når du spiller mot andre på nett er det mye av det samme som skjer, men altså mot virkelige mennesker og ikke en kunstig intelligens.

Passe lite nytt

De gode nyhetene ved dette spillet er at man ikke har funnet det for godt å finne opp hjulet på nytt. For mange spillanmeldere er det en grunn for slakt, men for undertegnende er det vidunderlig.

Dette er det samme spillet man er vant til, med mye bedre grafikk, raskere lastetider, bedre historie og en økt spillbarhet.

Tenk deg at du sender kjæresten, som er pen nok fra før, på spa og hun eller han kommer hjem som supermodell. Litt av det samme har skjedd her.

Bra online

Den største nyheten er muligens onlinebiten hvor man kan se statistikk fra alle kamper online på utvikleren EAs offisielle sider.

Her har man lært av suksessen til Battlefield-serien, og for alle som liker å sammenligne seg med andre (det vil si oss alle) er dette svært bra.

Vi er mer skeptiske til funksjonen som gjør at du kan være tilskuer til spill, eller se spill i opptak. Likevel, å bruke en funksjon du ikke vil bruke som argument mot spillet er latterlig.

Vakkert spill

Grafikkmessig er C&C 3 vakkert. Spesialeffektene er bedre enn i noen versjon av Star Wars-filmene, HD-videoene med kjente skuespillere (om du har sett filmer som Scanners, serier som House eller Battlestar Galactica) er svært bra, og animasjonene i spillet gjennomført. Spillet lever.

Lyden er også meget god, men personlig begynner jeg å bli litt lei av kvinnestemmen som gir meg oppdragene, men det er mest fordi jeg har investert mye tid i C&C i løpet av årene.

Uansett - det eneste negative du kan si om dette spillet er at det ikke akkurat er nyskapende i forhold til tidligere versjoner. Og det gjør undertegnende slettes ingenting.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Blogg: Jeg er betalt av Microsoft

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere