RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Hamre brukte torpedo-kjendis

Sist oppdatert:
Atle Hamre skal ifølge siktelsen ha brukt en kjent torpedo til utpressingen av forretningsmannen Trond Willy Wilhelmsen.

Se hele innslaget på TV 2 Sumo

Atle Hamre avviser beskyldningene som er rettet mot ham, og sa til Nettavisen torsdag at han er utsatt for et komplott av folk som ønsker å skade ham for selv å slippe unna.

Les mer: - Jeg er utsatt for et komplott

I dag blir Hamre og torpedoen fremstilt for varetektsfengsling i Kristiansand. Til sammen sju personer er siktet i saken. Fem av dem er løslatt.

Den angivelige utpressingen fant sted i Kristiansand tiden før 15. mars i år. Under et møte torsdag 15. mars skal forretningsmannen og eiendomsutvikler Trond Willy Willhelmsen ha utbetalt 500.000 kroner til tre personer. Ifølge en av de siktede skal Atle Hamre ha vært oppdragsgiveren. Det skal også ha blitt krevd et millionbeløp i tillegg til pengene som ble utbetalt.

Mennene skal ha hevdet overfor politiet at det ikke var snakk om utpressing, men at de bare framsatte et legitimt krav om å tilbakebetale gjeld.

Knyttes til terrorskyting
Men ifølge Wilhelmsens politianmeldelse følte han seg kraftig truet etter møtet i Kristiansand. Han var redd, og kontaktet politiet dagen etter, og anmeldte forholdet. Politiet har etterforsket saken en tid før de arresterte Hamre og seks andre personer onsdag og torsdag.

- Det er snakk om utpressingsforsøk av et stort beløp, millionbeløp – hvorav en halv million faktisk er betalt ut, sier politiinspektør Nils Anders Grønås ved Agder politidistrikt sier til Nettavisen.

En av disse torpedoene var en 32 år gammel mann som ble landskjent etter en skyteepisode ved Sognsvann i 2004. 32-åringens advokat sier til Nettavisen at han ikke har fått satt seg inn i saken, og at han derfor ikke ønsker å kommentere den.

Sammen med den nå terrorsiktede Arfan Qadder Bhatti ble 32-åringen tiltalt for skytingen mot B-gjengen. I 2005 ble Bhatti og 32-åringen frifunnet i Oslo tingrett.

32-åringen har også blitt avhørt om levering av våpen til Bhatti som ble brukt under skytingen mot den jødiske synagogen i Oslo i høst.

Les: - Realitykjendis hjalp Bhatti

I tillegg var en annen av de siktede, også det en sandefjordmann, med på møtet med Wilhelmsen. Det er han som skal ha satt politiet på spor av Atle Hamre. Verken reality-kjendisen eller sjåføren, som også var med på det famøse møtet, skal ha gitt uttrykk for at Atle Hamre sto bak oppdraget.

Strid om pengestrøm
Travkusken Atle Hamre ble i 1999 pågrepet og siktet i en av norgeshistoriens største bedragerisaker. I 2002 ble han i Agder lagmannsrett dømt til fem års fengsel for utpressing mot eks-reder Thor Christensen. Hamre hadde nylig kommet tilbake til travsporten etter endt soning, og begynt å gjøre seg gjeldende igjen, da han natt til torsdag ble arrestert i en ny utpressingssak.

Hamre og Trond Willy Wilhelmsen skal ved flere anledninger ha gjort hestehandler sammen, og det er uenigheter i økonomiske spørsmål som politiet mener er bakgrunnen for den angivelige utpressingen. Etter det Nettavisen erfarer mener politiet at Hamre har hevdet overfor personer i travmiljøet at han har et utestående krav hos Trond Willy Wilhelmsen.

Etterforskerne mener dette kravet kan være bakgrunnen for utpressingen.

Men dette pengekravet står i sterk kontrast til Hamres egen forklaring. Travkusken skal tidligere ha lånt en million kroner av Wilhelmsen, og ha underskrevet et vanlig gjeldsbrev sammen med forretningsmannen hvor han erkjenner gjelden. Etter det Nettavisen får opplyst skal Hamre også ved flere anledninger ha forsøkt å betale tilbake millionlånet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere