RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Disse kan du stemme på

Sist oppdatert:
Her er alle landets ordførerkandidater samlet på et brett.

Senterpartiet stiller flere lister enn tidligere ved høstens kommunevalg, mens regjeringspartner SV fortsatt jobber på spreng med å stille tiil valg i flere kommuner.

Lørdag går fristen for å levere lister til kommunevalget ut, og TV 2 Nyhetene har hentet inn tall fra fylkespartiene.

Ordførerkampen
Under landsmøtet på Lillehammer tidligere i mars sa Senterpartileder Åslauag Haga at målet for høstens valg var å beholde alle ordførerene, og helst kapre noen nye. Oversikten TV 2 har laget viser at Hagas partifeller har lagt grunnlaget for et godt kommunevalg.

FULL OVERSIKT:Se alle kandidatene her

Senterpartiets fylkeslag opplyser at de så langt har 400 valglister, det er 13 kommuner flere enn hvor partiet stilte til valg i 2003.

- Vi har stort sett lykkes med alle målene, selv om det er en to tre kommuner vi helst skulle ha hatt lister som vi ikke har, sier generalsekretær Ivar Egeberg i Senterpartiet til TV 2.

Han mener de mange ordførerne er svært viktige for partiet som kan presentere flere nye valglister.

- Det er en maktbase for Senterpartiet. Vi har mange dyktige orførere, og det er jo det som viser seg når vi skal produsere llister og år vi kommer til orførerplasser og valg, sier Egeberg.

SV sliter
I følge SVs egne fylkespartier har partiet kvelden før fristen går ut lister i til sammen 306 kommuner. Det er i så fall 21 kommuner færre enn de partiet stilte til valg i 2003.

I SV jobber de i kveld på spreng for å stille lister i flere kommuner. En nedgang i antall lister kan bety lavere oppslutning ved kommunevalget for et allerede hardt presset regjeringsparti.

Men SVs partisekretær Edle Daasvand vil i kveld ikke kommentere tallene TV 2 har fått fra fylkespartiene.

Også Arbeiderpartiet kligger an tilø noen færre lister enn for fire år siden. Det har blitt noen færre kommuner, samtidig som Ap stiller samarbeidsliste med flere partier enn tidligere.

Frp øker
Fremskrittspartiet kan notere seg for 13 nye valglister, og fylkeslagene oppgir så langt 334 kommuner med lister.

Også Kristelig Folkepartis fylkeslag oppgir at de stiller lister i flere kommuner enn forrige gang. Samlet oppgir KrFs fylkeslag 343 kommuner med lister, som er 11 flere enn i 2003.

Høyre har så langt rapportert om 368 lister, det er fire færre enn for fire år siden, mens Venstre ligger an til 283 lister, som er en mindre enn sist.

Andre
Så langt har RV lister i 78 kommuner. Selv om partiet Rødt nylig ble dannet, stiller de fortsatt til valg under det gamle navnet.

Nesten like mange steder vil Demokratene stille liste, de melder om 71 innleverte kommunevalglister, kvelden før fristen.

Pensjonistpartiet har levert lister i 45 kommuner, Kystpartiet så langt i 39, De Grønne og kristent Samlingsparti oppgir hver fire kommuner, mens vi så langt har fått melding om 81 andre partier og lister, hvor en stor del er bygdelister.

Tallene kan endre seg, for fristen partiene har til å løevere lister til kommunene går først ut lørdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere