RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hvem drepte dem?

Sist oppdatert:
Norge har 16 uoppklarte drapssaker. Her er listen.

I mai 1978 ble Inger Johanne Apenes (61), mor til nåværende direktør i Datatilsynet Georg Apenes, drept i sin bolig i Fredrikstad. Drapet ble oppklart i dag, tirsdag, 28 år etter.

I skyggen av den oppklarte drapsgåten ligger listen over uoppklarte drap. Til tross for både tiltalte mistenkte, vitneutsagn og bevismateriale - er disse fremdeles gåter for politiet. Det eksisterer i tillegg en rekke uløste drap hvor det aldri ble tatt ut siktelse, funnet bevis, eller tilfeller hvor politiet i ettertid har regnet dødsfallet som ulykke. Disse er utelatt fra listen, som er oppdatert og godkjent av Kripos.

UOPPKLARTE DRAPSGÅTER:

Dagmar Strand
15. september 1989
79 år gamle Dagmar Strand ble funnet drept i leiligheten sin i Theresesgate i Oslo. Ingen er siktet i saken.

Josef Horvath

14. juni 1983
41 år gamle Josef Horvath ble funnet drept med kniv i sin leilighet på Lindeberg i Oslo. Drapet blir først oppdaget 14 dager senere. En jevnaldrende mann fra byens uteliggermiljø var tiltalt, men ble frikjent.

Birgitte Tengs
6. mai 1995
17 år gamle Birgitte Tengs fra Karmøy ble funnet voldtatt og drept utenfor Kopervik. Hennes fetter var tiltalt i saken, men ble frikjent i Lagmannsretten etter å ha trukket tilståelsen sin tilbake.
Kjendisetterforsker tapte Tengs-søksmål
Pengestrid etter Tengs-sak
Birgitte Tengs-saken henlagt

Jan Krogh Jensen

15. juli 1996
Det danske Bandidos-medlemmet Jan Krogh Jensen ble skutt og drept under en motorsykkeltur i Mjøndalen. Et Hells Angels- medlem ble tiltalt, men ble frikjent i retten.

Trude Espås

8.august 1996
20 år gamle Trude Espås forsvant i Geiranger. Liket ble funnet tildekket, bak en stor stein. Både en tysktalende mann og en person på krykker har vært i politiets søkelys.
Trude-drapet en gåte 10 år etter
Politiet tror ikke på Espås-spor
Espås-drapet kan forbli uoppklart

Marie Louise Bendiktsen

15. juli 1998
Marie Louise Bendiktsen ble funnet i brannruinene til sitt eget hjem i Sjøvegan. Hun ble trolig drept en eller to dager i forveien, og gjerningsmannen vendte antakelig tilbake og tente på huset for å skjule drapet. Mer enn 1900 hårprøver er DNA- sjekket, uten hell.

Knut Øivind Moe
9. januar 1999

34 år gamle Knut Øivind Moe ble funnet død i brannruinene av sitt hus på Tonsåsen i Oslo. Obduksjonen viste at han var blitt skutt. Politiet har etterlyst en mørkkledd person som ble sett langs veien på Tonsåsen samme natt som drapet skjedde.

Eileen Gullaksen
April 1999

47 år gamle Eileen Gullaksen fra Meland i Hordaland ble funnet voldtatt og ihjelslått i feriebyen Izmir i Tyrkia. Hun var alene på fottur da hun ble overfalt.

Knut Kristiansen
5. juli 1999

Språkforskeren Knut Kristiansen ble funnet drept i sin egen leilighet på Sandaker i Oslo sommeren 1999.

Kristin Juel Johannesen
5. august 1999

12 år gamle Kristin Juel Johannesen ble funnet kvalt og drept på Mørk i Larvik. To menn har vært siktet i saken.
Kristin-drapet etterforskes på nytt
Strøm av tips i Kristin-saken

Lisbeth J. Hrizi
2. desember 1999

Funnet kvalt i en leilighet i Schweigaards gate i Oslo. Et kjærestepar fra Bergen ble pågrepet og siktet for drapet, men saken ble henlagt.

Signe Irene Thoresen
20. februar 2000

Signe Irene Thorsen fra Sørreisa funnet bevistløs på gata i den tyrkiske feriebyen Alanya. To dager senere døde hun av skadene. Frisøren som brakte Thoresen til sykehuset ble siktet for «voldtekt med døden til følge». Mannen ble imidlertid ikke satt i varetekt, og ble senere frikjent av tyrkisk rett.

Tina Jørgensen
24. september 2000

20 år gamle Tina Jørgensen forsvant sporløst. En måned senere ble hun funnet i en dreneringskum på parkeringsplassen ved Bore kirke på Jæren. Hennes kjæreste var siktet, men saken ble henlagt i januar 2003.
Danske kobles til fire drap

Marit Ødegaard
22. oktober 2000

Den 76 år gamle Marit Ødegaard ble ranet og slått i hjel. En 40 år gammel mann har vært siktet i saken.

Egil Tostrup Bråten
18. november 2002

Den 23 år gamle Egil Tostrup Bråten ble drept med kniv midt i Oslo sentrum.

Trine Frantzen
13. mai
Meta Øverli
7. april 2006

Hun ble funnet knivdrept i sitt hjem i Høybråtenveien i Oslo. Politiet har etterlyst en mann med mange småmynter som skal ha reist fra Oslo til Hønefoss. En teori er at 75-åringen kan ha blitt ranet for penger hun hadde vunnet på automater.
Etterlyst etter drap
Meta-tabbe lurte politiet
Meta truet før drapet

Rebecca Rist
21. desember 2006
Rist ble funnet død bak en trafokiosk den 21. desember, etter og ha vært savnet siden 3. desember. En 27-åring er siktet i saken.
Forlenget Rebecca-fengsling
Rebecca trolig kvalt
- Drept og dumpet i veikant
Drapssiktet: - Jeg er uskyldig

Kilde: Kripos

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere