RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Erna puster Siv i nakken

Sist oppdatert:
Høyre går mest frem og puster Fremskrittspartiet i nakken i kampen om å være størst på ikke-sosialistisk side. Se video.

Se hele innslaget (over) på TV 2 Sumo

Høyre går frem med 2,3 prosentpoeng til 18,6 prosent, mens Fremskrittspartiet går tilbake 0,9 til 19,3 prosent på målingen TNS Gallup har laget i samarbeid med Kommunal Rapport og TV 2.

Les Kjetil Løsets blogg her: Sjef i trøbbel

Kvinnekamp
De to partilederne er klare for å kjempe om å bli størst på høyresiden ved valget.

- Jeg håper vi gjør et like godt valg som sist gang, det viser denne målingen at vi gjør, dette er bedre enn det forrige valgresultatet vi hadde, sier høyreleder Erna Solberg til TV 2 Nyhetskanalen.

Selv om Frps forsprang på mange meningsmålinger nå har krympet og de to partiene er nesten jevnstore fem måneder før kommunevalget er ikke Frp-formann Siv Jensen skuffet.

- Fremskrittspartiet ligger an til å gjøre sitt aller beste kommunevalg noen gang, og det er tiden foran oss dette avgjøres først på valgdagen, sier Jensen til TV 2 Nyhetskanalen.

Hovedstaden
Målingen viser at Høyre er knepent større enn Arbeiderpartiet i Oslo og Akershus. Det er unge velgere som i større grad enn for en måned siden sier at de vil stemme på partiet.

De to partilederne forsøker å tone ned kampen om å bli størst på høyresiden, men begge innrømmer at det ligger prestisje i å slå den andre.

- Hvem blir størst av dere to ved kommunevalget?

- Jeg tror Høyre blir størst, sier Erna Solberg.

- Jeg tror det blir Fremskrittspartiet, så får velgerne avgjøre dette i september, sier Siv Jensen.

Nedtur for Ap
Dagen før Arbeiderpartiet åpner sitt landsmøte i Oslo kommer målingen som viser at det største regjeringspartiet i dag ligger an til å gjøre sitt nest dårligste kommunevalg.

Arbeiderpartiet går tilbake hele 2,1 prosentpoeng til 28,3 prosent.

Bakgrunnstallene viser at Arbeiderpartiet har lagt dårligere grep om unge velgere enn for bare en måned siden.

SV i motbakke
Også Sosialistisk Venstreparti går tilbake med 1,6 prosentpoeng til 8,8 prosent.

Bakgrunnstallene viser at SV har dårligere grep om egne velgere, og bare halvparten av dem som stemte SV ved kommunevalget i 2003 sier at de ville ha gjort det samme i dag.

Nær to av ti som stemte SV for fire år siden sier de i dag ville ha stemt Arbeiderpartiet, men selv ikke dette hjelper Arbeiderpartiet til en oppslutning over 30-prosent.

Det nye partiet Rødt stjeler også velgere fra SV. Rødt som fremdeles stiller til valg som RV går frem med 0,5 prosentpoeng til 2,7 prosent på målingen.

Frem i sentrum
Alle de tre partiene i sentrum går frem på kommunevalgbarometeret. Kristelig Folkeparti har størst fremgang av de tre med 1,8 prosentpoeng til 7,7 prosent, som er godt over resultatet partiet fikk ved forrige kommunevalg.

Senterpartiet går frem 0,7 prosentpoeng til 6,1 prosent. Det er et godt stykke bak Åslaug Hagas målsetning om et bedre kommunevalg enn for fire år siden, da Sp endte på 7,9 prosent.

Venstre går frem med 0,4 prosentpoeng til 4,6 prosent på målingen som er tatt opp i dagene før og under Venstres landsmøte i Bergen.

Kommunevalgbarometeret er laget av TNS Gallup i samarbeid med Kommunal Rapport og TV 2 ved hjelp av personlige telefonintervjuer av 961 personer i tidsrommet 10. – 15. april. 66,9 prosent av de spurte oppgir partipreferanse, det er 3,6 prosentpoeng flere enn for en måned siden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere