RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jens skapte grønn kakefest

Miljøløftene fra Jens Stoltenberg resulterte i kakefest i grønne SV. - Vi blir historiske, og først i verden, smiler sier miljøvernminister Helen Bjørnøy.

Kakefesten på SVs partikontor var det Jens Stoltenberg som initierte under hans tale i Folkets Hus torsdag. Der kom han med tre klimaløfter i sin landsmøtetale. - Vi blir historisk, lovte han.

- For det første vil vi fra 2012 og fram til 2020 påta oss kutt av klimagasser tilsvarende 30 prosent av Norges utslipp, sa Stoltenberg til stående applaus fra halvparten av landsmøtesalen.

- For det andre skal Norge skjerpe sin Kyotoforpliktelser fram til 2012 med 10 prosent, fortsatte Ap-lederen.

- For det tredje må Norge bli klimanøytralt. For hvert tonn som slippes ut, må tilsvarende mengde reduseres et annet sted.Norge skal fram mot 2050 ta ansvar for å redusere utslippene av klimagasser tilsvarende 100 prosent av våre klimautslipp. Da blir Norge det første landet i verden som påtar seg en slik konkret forpliktelse, sa Stoltenberg mens hele salen klappet heftig.

Han la til at regjeringen i dag har gitt tilslutning til alle tre forslagene.

Stoltenbergs klimaløfter førte altså til kakefest i SVs lokaler torsdag.

- Dette er en historisk dag for miljøet. Gjennom denne planen legger vi på nytt grunnlag for at Norge igjen kan bli en pådriver i miljøpolitikken, sier miljøvernminister Helen Bjørnøy til Nettavisen.

- Er dette gjennomførbart?

- Ja, dette er realiserbart. Vi har hatt en grundig prosess, og jobbet mye med dette, så vi vet det er realiserbart, sier Bjørnøy.

Hun sier at Norge må bli en eksportør av miljøvennlig teknologi, og at utslippene vil gjøres både gjennom reduksjoner i Norge, og kjøp av klimakvoter i utlandet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere