RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slo knockout på «gamlinger»

Foto: Berit Almendingen/Nettavisen
Sist oppdatert:
KrFU-leder Inger Lise Hansen (25) vant en brakseier om nestledervervet i KrF mot Odd Anders With (52) og Ellen Solheim (54) lørdag.

MOLDE (Nettavisen): Inger Lise Hansen er KrFs nye nestleder, hun fikk 103 stemmer, mens Ellen Solheim fikk 35 og Odd Anders With fikk 55 stemmer.

- Jeg er takknemmelig for tilliten fra partiet. Jeg skal gjøre det jeg kan for å ikke skuffe dem, sier Hansen til Nettavisen.

Les også: KrFs nye stjerneskudd
Les også: Kvinnelig Folkeparti

- Historisk valg
KrF-leder Dagfinn Høybråten, som ble gjenvalgt med stående applaus, sier at han er veldig fornøyd med valget av Hansen.

- Det er et historisk valg KrF har gjort. Det er tidenes yngste nestleder i KrF. Valget er omtrent like dristig som da KrF valgte en 27-åring til nestleder i 1974. Det var Kjell Magne Bondevik, sier Høybråten til Nettavisen.

Høybråten er veldig stolt over å få Hansen inn i ledelsen i partiet.

- Det er et valg som peker framover. Det er et valg av ungdommelig profil. Det er et valg for stort engasjement for miljø og menneskeverdet. Jeg er veldig stolt over å få Hansen i ledertrøye i partiet.

Ønsker fornyelse
I motsetning nestledervervet i SV for få uker siden, dreier ikke nestleder-kampen i KrF seg om store politiske motsetninger. Nestleder-striden i KrF dreier seg om hvem som har den rette personligheten til å løfte partiet framover. Det tidligere regjeringspartiet ligger på rundt 6,5 prosent på meningsmålingene.

Hansens brakseier er et sterkt korrektiv til partiledelsen. Hun var ikke innstilt fra valgkomiteen, det var Odd Anders With og Ellen Solheim. KrFs ungdomsparti KrFU fremmet benkeforslag fordi de synes KrF trenger friskt blod.

- Satser dristig
- Partiet har satset ungt og dristig, det tror jeg kan gå bra. Hun har slått min rekord med to år. Jeg tror hun har mulighet til å nå nye grupper, spesielt unge jenter, sier tidligere statsminiser Kjell Magne Bondevik (KrF) til Nettavisen.

- Har hun nok politisk erfaring til å sitte i ledertrioen i KrF?

- Jeg tror hun har det. Hun har sittet i sentralstyret noen år. Men det er viktig at hun får tid på seg og at lederne drar sammen.

Nestleder-vervet ble ledig fordi Knut Arild Hareide ønsker å gå av som nestleder. Dagrun Eriksen ble gjenvalgt som første nestleder.

Les også: Derfor slutter han

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere