RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Som en brukt tepose

Sist oppdatert:
Regjeringen har vært like kraftløse som en brukt tepose i omsorgspolitikken. Det hevder KrF-leder Dagfinn Høybråten.

Da Høybråten avsluttet partiets landsmøte i Molde i dag, og sendte troppene ut i valgkamp, kom det flere angrep på Arbeiderpartiet.

Utfordrer Stoltenberg
Høybråten brukte store deler av sin åpningstale fredag til å snakke om eldreomsorg og lansere en egen rettighetsgaranti.

LES: Milliardgaranti for verdig omsorg

I dag utfordret han statsminister Jens Stoltenberg til å holde sitt valgløfte om at det skal skinne av eldreomsorgen i Norge.

- I tiden fremover kommer det til å være et ras av regjeringspolitikere som vil snakke om eldreomsorg. For det vi har gjort på dette landsmøtet, det irriterer Jens Stoltenberg. Det er greit snakk om det, men kom på banen med forpliktelsene, så kan vi stå sammen, det er det fortsatt muligheten til, sa Høybråten.

Ikke nådig
Dagfinn Høybråten er slett ikke nådig i sin omtale av regjeringens innsats for de eldre.

- Så langt har regjeringen i omsorgspolitikken vært like kraftløs som en brukt tepose, sa KrF-lederen.

Også på andre områder fikk statsministeren gjennomgå.

- For det andre bør regjeringen bruke mindre tid på månen i miljøpolitikken, der trengs det også bakkekontakt, sa Høybråten.

Glem Frp-koden
Arbeiderpartiets forsøk å finne ut hvorfor mange stemmer Fremskrittspartiet fikk også gjennomgå i Høybråtens avslutningstale.

- Vi må ta på alvor at mange kjenner en avmaktsfølelse og frustrasjon, det er langt viktigere enn å hamre løs på Frp og knekke en eller annen kode, avsluttet Høybråten før han sendte partifellene hjem for å drive kommunevalgkamp, hvor målsetningen er å doble antall ordførere etter valget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere