RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Syng hele Internasjonalen, Jens

Sist oppdatert:
Siv Jensen ber Jens Stoltenberg også synge «av skatter blir vi tynget ned» før de begge skal tale i Drammen 1. mai.

Les også: Gått ut på dato?

- Vi må huske på at Ap ofte synder når de synger Internasjonalen på 1. mai. De hopper over «av skatter blir vi tynget ned». Det er et vers som Ap-folk for lenge siden har sluttet å synge. Det forstår jeg godt. Folk vil beholde større deler av inntekten, sier Frp-leder Siv Jensen til Nettavisen.

Hva mener du? Si din mening nederst i saken!

Erke-fiender
Dermed fyrer Frp-lederen godt opp før hovedarrangementene til Ap og Frp på Arbeidernes dag. Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) skal holde sin 1. mai appell på Bragernes torg i Drammen klokka 12.50. Nøyaktig 1 time og 50 minutter senere holder Frp-formannen sin appell på nøyaktig samme sted.

«I mot oss statens lover bøyes,

av skatter blir vi tynget ned.

Og fri for plikt den rike føyes,

mens ringhets rett ei kjenner sted.

Lenge nok har vi ligget i støvet:

vi stiller likhets krav mot rov.

Mot alle retten skal bli øvet,

slik vil vi ha vårt samfunns lov».

Tredje vers av Internasjonalen

- Det nye Arbeiderpartiet
Frp har sagt at de tar sikte på at å bli det nye Arbeiderpartiet, mens Ap har på sin side utnevnt Frp som sin hovedmotstander. Men Siv Jensen framholder at det er tilfeldig at hun skal tale på sammen sted som Stoltenberg.

- Vi planla vårt 1. mai arrangement for mange uker siden. Vi fikk noen forespørsler og vurderte dem, og så valgte vi Drammen som følge av arrangementet. Da ante vi ikke at Stoltenberg skulle tale i Drammen, så det er særdeles tilfeldig, sier Jensen til Nettavisen.

- Er det grunn til å si at Jens er oppvarmer for deg?

- Slik ser jeg det ikke i det hele tatt. Det er to selvstendige partier med to selvstendige arrangementer. Så slik kan vi ikke se på det i det hele tatt.

- Har Frp, som blant annet vil svekke fagbevegelsens rolle i forbindelse med lønns- og arbeidsforhold, en naturlig plass på 1. mai?

- Selvfølgelig har vi det. Alle partier har sin plass på 1. mai fordi vi lever i et demokrati der partiene kommer med appeller til folk som er i alle deler av befolkningen. Noen gleder seg til å rake i hagen 1. mai, jeg gleder meg til å holde appell.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere