Gå til sidens hovedinnhold

A-ha gir gratis konsert

A-ha skal holde konsert i Oslo 27. august i forbindelse med Hydros 100-årsfeiring. Billettpris: 0 kroner.

(SIDE2:) Det kom frem på en pressekonferanse onsdag ettermiddag. A-ha-konserten i Frognerparken skjer i samarbeid med Norsk Hydro, som en markering av selskapets 100 første år. Supergruppen stiller, Hydro betaler gildet.

Akkurat hvor mange millioner det koster vil ikke bedriften ut med. A-ha-konserten er en del av en svært stor satsing i Hydro-konsernet i forbindelse med 100 årsfeiringen av bedriften og retter seg både utad og særlig innad mot ansatte i mange land.

Må være spesielt
Magne Furuholmen i a-ha mener at de siste storkonsertene på Ullevaal og i Valhall kan ha skapt skyhøye forventninger blant norske a-ha-fans til gruppas livekonsepter.

- Med Ullevaal og Valhall har vi lagt en felle for oss selv. Ting vi gjør i Norge skal liksom være litt spesielt, sier Furuholmen.

- Og dette er tross alt Frognerparken. Dette blir jo en svær utendørs konsert og det har vi aldri gjort før, så får vi se om det kommer folk da, sier tangentisten i a-ha.

Det siste burde ikke være noe problem. Da a-ha sist fylte Ullevaal var 23.000 mennesker på plass etter stor rift om billettene. TV 2 Nettavisens anmelder ga konserten terningkast seks.

Ringenes Herre dagtid
Som eneste konsert i Norge før trioen starter sin europaturné skal a-ha fremføre rykende ferske sanger fra det kommende albumet. Tidligere på dagen skal Sissel Kyrkjebø og Ringenes Herre-komponist Howard Shore holde konsert med Oslo filharmoniske orkester over filmmusikken fra «Ringenes Herre»-trilogien.

Det er første gang denne konserten avholdes i Norge. Lørdag 3. september gjentar de konserten på Festplassen i Bergen, men a-ha følger ikke med til vestlandsbyen.

A-ha på nettet

Godt studiosamarbeid
A-has nye album er spilt inn i New York, Oslo og London, men verken utgivelsesdato eller tittel er spikret.

Forfulgt av sine egne beretninger om samarbeidsproblemer, kunne imidlertid gutta avkrefte at det denne gangen har gått så hardt for seg i studio.

- Helt jævlig, sa Morten Harket.

- Vi har tatt konsekvensen og meldt oss inn i SM-foreningen, sa Magne Furuholmen, mens Paul Waaktaar Savoy smilte lurt. Han har forøvrig huset begge sine bandkamerater under arbeidet med albumet i New York.

- Vi har vært over en uke hver for oss og jobbet med låtene. Jeg bodde en uke hos Paul, Lauren og Augie, men det blir litt teit å sitte her og føre sannhetsbevis for at vi ikke er i tottene på hverandre, sa Morten Harket.

Magne Furuholmen supplerte med å si at de var både glade og overrasket over at de på kort tid hadde fått så mye låtmateriale å velge mellom.

- Vi synes jo alltid at vi har mye låter som er helt annerledes, men vi har nok nytt materiale til at vi i vår høye alder synes det er verdt å holde på med dette fortsatt, sa Morten Harket.

Flere datoer
Samarbeidet med Hydro strekker seg også til åpningen på europaturneen i Köln, men både bandet og Hydro kunne forsikre om at a-ha sto fritt til å forme konsertene som de ville.

Bandet regner med å legge flere datoer til når albumsleppet, som skjer over hele Europa samtidig, er klart.

Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken