Gå til sidens hovedinnhold

a-ha tolker Lennon for fred

For å støtte «Make Some Noise»-kampanjen til Amnesty tolker a-ha en John Lennon-sang.

(SIDE2:) Kampanjen er et samarbeid mellom Amnesty og enken etter John Lennon, Yoko Ono. Yoko har gjort Lennons sanger tilgjengelige for menneskerettighetsorganisasjonen, som har latt artister tolke sangene til inntekt for Amnesty.

I godt selskap
Tidligere har artister som Black Eyed Peas, Maroon 5, Snow Patrol og The Cure laget låter til aksjonen, og ett av de neste bandene ut ser ut til å bli a-ha.

I et intervju med a-ha.com i april 2006, sa Paul Waaktaar Savoy at a-ha kanskje kom til å bidra til Amnestys aksjon.

- Vi skal kanskje gjøre en sang for Amnesty, og/eller en isolert singel til høsten (2006), sa a-ha-gitaristen.

Vil ikke kommentere
Ifølge diverse fansider på nettet har Norges største popsuksess gjennom tidene laget en versjon av Lennons «#9 Dream» - klikk her for å høre sangen.

Ingen i plateselskapet har kjennskap til singelen og aksjonen. Manager Harald Vik benekter ikke overfor Side2 at bandet er med på Make Some Noise-aksjonen, men vil heller ikke fortelle noe mer om prosjektet.

- Jeg vil ikke kommentere noe av dette nå, sier han.

Fansen er begeistret
Fansen på sin side er begeistret over å ha funnet en ny singel med sine helter, og sier i diskusjonsforumet på www.bugproductions.net at Morten Harkets stemme ikke er til å ta feil av.

Bortsett fra at John Lennon var en av verdens største låtskrivere er det ikke tilfeldig at det er nettopp Beatles-sjefens låter som blir brukt i kampen mot urettferdighet og undertrykkelse. Lennon var svært opptatt av fredsarbeid og menneskerettigheter, og blir sitert på Make Some Noise-nettsidene:

- Fred betyr null vold, null frustrasjoner og null frykt.

Klikk her for å se mer om kampanjen.

Målet med kampanjen er å verve en million nye medlemmer verden over.

- Vi er ikke her for å snakke om fortiden, eller for å vise bilder av tortur og lidelser. VI er her for å gjøre et positivt inntrykk på vår verden og heve stemmene til fordel for menneskerettigheter, heter det på organisasjonens nettsider.

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka