Gå til sidens hovedinnhold

Aabrekk fortsetter ut 2007

VALLHALL (vif.no): Harald Aabrekk blir Vålerengas hovedtrener ut denne sesongen, bekrefter sportsdirektør Jan Erik Aalbu til vif.no. - Vi går for bronse i Tippeligaen og gruppespillet i UEFA-cupen, sier Harald Aabrekk.

Aabrekk har ledet Vålerenga til seier over Brann og Strømsgodset, samt poengdeling mot Stabæk, i de tre seriekampene som er spilt etter at Petter Myhre trakk seg fra jobben som hovedtrener. Nå blir vikaren værende i jobben ut 2007-sesongen.

Samtidig fortsetter klubben jakten på en ny hovedtrener fra og med 2008-sesongen.

- De aktuelle trenerne vi er i dialog med har enten jobber eller kontrakter fra før, sier sportsdirektør Jan Erik Aalbu.

Trøkk i gruppa
- Vi har fått tilbake trøkket i gruppa, nå må vi holde det der, sier Aabrekk.

Rutinerte Aabrekk har ambisjoner for Vålerengas avslutning av 2007-sesongen.
- Det er fortsatt mulig å ta medalje i Tippeligen. I fjor hadde vi 22 poeng etter 17 serierunder. I år har vi 21 med ni kamper igjen å spille. Bronse er ambisjonen, sier Aabrekk til vif.no.

UEFA-cup borte
Torsdag møter Vålerenga FC Ekranas fra Litauen borte i den 2.kvalik-runden i UEFA-cupen, og Aabrekk har satt seg som mål og komme til gruppespillet denne gangen. Da må laget hans komme seg gjennom to kamper mot Ekranas og en tøff motstander i 1.ordinære runde. Her kan motstanderen hete Bayern München.

Mens sportsdirektøren har vært opptatt med kartlegging av nye spillere har Aabrekk gitt spillere som Sebastian Mila, Arnar Førsund og Jørgen Horn tillit. Det har gitt suksess og åtte av 12 mulige poeng i starten av høstsesongen. Det er mer guts og trøkk i laget igjen.

Selvtillit tilbake
- Gutta har spilt på seg selvtillit. Du kommer mye lenger med selvtillit enn uten. Nå er det stang-inn for oss. Men det blir gjerne det når du får snudd alt til noe positivt, sier Aabrekk, som hele tiden har hatt trua på at Vålerenga skulle komme tilbake etter en tung periode.

HARALD AABREKK:
Født: 22.02.1956
Klubber som spiller: Eid, Sogndal, Brann
Klubber som trener: Sandane, Stryn, Sogndal, Tromsø, Brann, Haugesund, Vålerenga

Reklame

Kutt den skyhøye strømregningen: Slik får du billigst og best varempumpe