(SIDE2): Ifølge BBC er nå 2008s store filmhit, ABBA-musikalen «Mamma Mia!», tidenes mest solgte DVD i Storbritannia.

Brøt magisk grense
I tillegg til å ha gått sin seiersgang på kino, ble filmen den første DVDen noensinne som har solgt over 5 millioner eksemplarer på de britiske øyer. Årets nærmeste rival på DVD-fronten var «The Dark Knight», som solgte «bare» 1.5 millioner.

OCCs (The Official Charts Company) liste over DVD-salg de siste ti årene viser at «Mamma Mia!» nå har gått forbi den tidligere rekordholderen «Pirates Of The Caribbean - The Curse Of The Black Pearl».

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Pirater og hobbiter like bak
Johnny Depp og hans pirater har per dags dato solgt 4.7 millioner DVDer, mens to av «Ringenes Herre»-filmene og Bond-filmen «Casino Royale» kompletterer topp fem. Også filmer som «The Shawshank Redemption» og «Gladiator» har solgt flere millioner etter at formatet ble lansert i 1998.

Siden «Mamma Mia!» ikke ble sluppet på DVD før i november, er det vel liten tvil om at den også er den raskest selgende filmen i britisk DVD-historie.

Også filmens soundtrack har solgt som hakka møkk, og med pene 1 millioner eksemplarer er CDen den mest solgte samleplaten i 2008.