Gå til sidens hovedinnhold

ABG Sundal Collier kutter Komplett-kursmål

I en fersk oppdatering fornyer ABG Sundal Collier sin salgsanbefaling på Komplettaksjen og er bekymret for selskapets bruttomargin og arbeidskapital

Om en uke, 20. oktober, kommer e-handelsgiganten Komplett med tall for tredje kvartal. ABG Sundal Collier har gått gjennom aksjen og fastholder sin anbefaling: Selg aksjen.For en uke siden justerte Komplett ned anslagene for veksten, noe som sendte aksjen markert ned, og omsetning ble annonsert til 427 millioner kroner (1 prosent fra samme periode i fjor).Med dette klart er det bruttomargin og utviklingen i arbeidskapitalen som vil være i fokus når kvartalstallene fremlegges.Ved at forhandlerne sjaltes ut av Komplett antar ABG Sundal Colliers analytiker at bruttomarginen vil stige fra 10,8 prosent i andre kvartal til 11,1 prosent i tredje kvartal.Men dette er alt Komplett kan håpe på. Grunnen er massiv konkurranse og knallhardt prispress.


At arbeidskapitalen vokste skuffende mye i andre kvartal er heller ikke noe analytikerne tror vil gå over.Siden Komplett har 70 prosent av omsetningen fra norske forbrukere har de nytt godt av den store forbruksveksten de siste årene. Dette er noe de ikke kan regne med fremover, og veksten i salget antas til å være på pluss minus null prosent de to neste kvartalene, sett i forhold til samme periode i fjor.For 2004 nedjusterer ABG Sundal Collier omsetningsestimatet med 1 prosent, og med 3 prosent for 2005. Kursmålet nedjusteres til 38 kroner aksjen fra tidligere 44 – noe som vil gi en PE på forventede estimater i 2005 på 10.Oppsummering:

Anbefaling: Selg


Kursmål: 38 kroner


Meglerhus: ABG Sundal Collier


Dato: 13. oktober 2004

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere har fastpris vært i januar

Kommentarer til denne saken