Gå til sidens hovedinnhold

Hva med en iskald en?

Baren for deg som er absolutt glad i vodka.

Er du en som ikke får nok av is og snø, eller har en vill fantasi om at vodka skal drikkes i fem kuldegrader? Uansett kan en rask tur på en isbar være en småmorsom start for en vennegjeng på tur. Som du sikkert forstår er uansett en slik bar ikke et sted du tilbringer kvelden.

Originalen Absolut Vodka
Aboslut Vodka har en fantastisk historie som merkevarebygger. En viktig ingrediens i denne merkevarebyggingen var etableringen av Absolut Icebar. Historien startet i prinsippet i 1994 med «Icehotel» i Jukkasjärvi, et gudsforlatt sted med omtrent 500 innbyggere. «Icehotel» slo sammen sine krefter med Absolut Vodka, og på hotellet bygget man den første «Aboslut Icebar». I dag finnes slike barer over hele verden, men ingen er like forseggjorte og påkostede som «Absolut Icebar». Fokus er på fascinerende isdesign hvor Vodka ikke serveres «on the rocks», men «in the rocks!»

All is fra samme kilde
All is du finner i en «Absolut Icebar» kommer fra samme kilde. Står du i baren i for eksempel Tokyo så vit at isen er laget av vann fra elven Torne i Nord-Sverige, for øvrig samme vann som er benyttet til å lage ishotellet i Jukkasjärvi.

Absolut Vodka har sin egen jury som beslutter hvilke internasjonale kunstnere som får æren av å utforme interiøret i isbarene verden over. Hver sjette måned endres nemlig barene med ny stil og design. Tanken er at barbesøket skal være en opplevelse. Dog en kald sådan. Trøsten er at du får utdelt termodresser ved inngangen.

Absolut Vodka Icebar:

Jukkasjärvi
Den første Absolut Icebar ligger i ishotellet og eksisterer så lenge det er kuldegrader.

Les mer på icehotel.com.

Året rundt Absolut Icebarer!

Stockholm
Vasaplan 2-4, Stockholm ved sentralbanestasjonen, i Nordic Sea Hotel

Les mer på nordichotels.se.
Les mer om Stockholm og hent reiseguide hos Reiseplaneten.

København
Longangstræde 27 ved Copenhagen Hotel 27

Les mer på hotel27.dk.
Få gratis reiseguide om København her.

London
Åpnet i 2005 og ligger ved West End, nærmere bestemt 31-33 Heddon Street.

Les mer på absoluticebarlondon.com.
Få gratis reiseguide om London her.

Tokyo
4-2-4 Nishiazabu i hjertet av Tokyo.

Les mer på absoluticebartokyo.com.
Les mer om Tokyo hos Reiseplaneten.

Det finnes en rekke Isbarer over hele verden, men disse er "bare" kopier av originalen. Gå til Reiseplaneten for å finne en isbar dit du skal reise.

(kilde: absolutevodka.com)

Kommentarer til denne saken