På begynnelsen av nittitallet kom samleplatene som overtok mye av salget av fysisk musikk i norske platebutikker. Seriene McMusic og Absolute Music var de største, men også flere andre samlealbum dukket opp.

Som en hyllest til disse platene har vi laget moderniserte varianter. Ikke i fysisk form du må kjøpe i butikken, men i spillelister du kan høre på digitalt. Vi har vært såpass frampå at vi har kalt serien for «Absolutt.»

Vi starter nært og kjært med en moderne hyllest til samlealbumet som kom i 1998: «Absolute Norsk.» Du finner den på Spotify under. Om du senere vil finne igjen spillelisten kan du favorittmarkere den ved å trykke på hjertet inne på Spotify.

Absolute Norsk (1998):

Absolutt norske klassikere 2023

Vår moderniserte versjon er laget kun med sanger på norsk for enda bedre fungere i mai måned for oss nordmenn. Som med originalen har vi 36 låter. 

Her finner du sangene:

På spillelisten finner du Ole Paus, Karpe, Dumdum Boys, Åge Aleksandersen, Skambankt og Daniel Kvammen, Stor variasjon i norske låter de aller fleste av oss liker, men også med noen perler du kanskje ikke har hørt så mange ganger. Totalt er det nesten 2,5 time med norsk musikk på norsk. Uten reklamepauser så lenge du har abonnement på en strømmetjeneste for musikk. 

Her finner du spillelisten i Apple Music

Her finne du spillelisten i YouTube Music