Gå til sidens hovedinnhold

AC/DC sa seks

AC/DCs europeiske turne ble startet på beste Oslo vestkant. Det rocket sokkene av oss.

(SIDE2:) I utgangspunktet kunne man tro at skotten (Angus McKinnon Young er født i Glasgow) er for gammel for dette. Vokalist Brian Johnsen i hvert fall så, den 61 år gamle skrikhalsen som tok over for Bon Scott en gang for lenge, lenge siden.

Angus Young er riktignok 54 år gammel, men har likevel mer energi enn alle traktorene i Trøndelag tilsammen. Han peker nese til alle som mener at man kan bli for gammel for rock. AC/DC er nemlig et levende bevis på at det kan man absolutt ikke bli.

På en konsert hvor Klanen setter opp egen buss, Michael Krohn setter seg ned på et godt sete og Dan Eggen lar krøllene riste så vet man at her er det rock for alle pengene. Fra første riff sitter hele konserten som en påle, med en uvirkelig kombinasjon av video, gimmicks på scenen (Rosie er et godt argument mot alle syltynne modeller) og en frontfigur som til og med tar en striptease.

Hyperaktiv
For AC/DC er og blir Angus Youngs band. Den hyperaktive gitaristen som setter riff etter riff som om det var en ferdigutfylt Lotto-kuppong. Få kan rocke som han, og få kan spille så enkelt så genialt.

Det topper seg i en langdryg gitartung versjon av The Jack og i klassiske spor som turer ut av høyttalerne en etter en (med dertil tilhørende strålende gimmicks som kanoner, helvetesflammer og bjeller - og, nei, det gis ikke poeng for å gjette sangene). Deres samling av hits blir bare avbrutt av små forsøk på å spille sanger fra deres siste album, noe som også fungerer - men ikke like bra. Som en godfull trønder sa:

- Man må jo ha pissepauser også.

For deg som ikke fikk med deg AC/DC denne gang, men har billett i juni vil vi bare si en ting: Gled deg. Har du ikke så kan du gremmes. Dette er rock på et nivå som veldig få leverer. Vi våger faktisk å påstå at du kan samle nesten all energien til alle bandene i Bylarm og få omtrent den samme energien Angus Young leverer på scenen.

Det er faktisk ingen over. Ingen ved siden av. Kanskje med unntak av Iron Maiden, men akkurat i kveld er de glemt. For en liten stund. Denne kvelden står i AC/DCs tegn.

LES OGSÅ:Flaskekasting og trafikkaos

Les anmeldelse av stadion:

Aldri mer Telenor Arena

1588

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken