Gå til sidens hovedinnhold

Acta-topp kjøper meglerhus

Kjøper meglerhus fra Sparebank.

Norskeide Wunderlich Investment Company kjøper SSB Securities fra Sandnes Sparebank.

- Det norske markedet passer godt for et verdipapirforetak som oss, skriver konsernsjef Gary Wunderlich i Wunderlich Investment Company i en melding.

Eget bruk
Styreleder Alfred Ydstebø i finanskonsernet Acta tar dermed sitt USA-baserte meglerhus Wunderlich Securities Incorporated til Norge.

Dette skjer ved at han kjøper Sandnes Sparebanks SSB Securities. Alfred Ydstebø, som siden 2007 har vært største aksjonær i Wunderlich, kjenner SSB Securities godt fra sin base i Stavanger. Wunderlich ble etablert i 1996.

- Vi anser kjøpet med dets eksisterende organisasjon å være et godt utgangspunkt for etableringen i Norge. Målet er å bygge en selvstendig plattform for Wunderlich i Norge med kontorer i Stavanger og Oslo, og å utnytte kompetansen i organisasjonen på den andre siden av Atlanteren, skriver Ydstebø, og legger til at dette gjelder spesielt innen energisektoren de ser mange interessante muligheter i markeder i USA og Norge

Ny innfallsvinkel
Det nye meglerhuset skal tilby norske kunder et bredt tjenestespekter med en ny innfallsvinkel sammenlignet med de tradisjonelle aktørene, heter det.

Det skal tilby tjenester innen aksje- og obligasjonsmegling, analyse, formuesforvaltning, kapitalinnhenting og rådgivning ved kjøp og salg av bedrifter.

- Wunderlich forvalter 3,5 milliarder dollar for sine 30.000 privatkunder og har mer enn 320 ansatte som arbeider på selskapets 13 kontorer i USA, heter det i meldingen.

Institusjonelle investorer
Det er de med store kapitalbaser som er målet for det nye meglerhuset.

- Vår kundegruppe i Norge vil primært være institusjonelle investorer samt selskaper som vårt investment banking team kan bistå med rådgivning og innhenting av egen- og fremmedkapital, skriver Ydstebø.

Han skal utnytte analysekompetansen fra USA og ønsker å åpne opp for de mange investeringsmulighetene som finnes i det markedet.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken