Gå til sidens hovedinnhold

Ti fantastiske actioneventyr

Det er en grunn til at James Bond er filmserien som har overlevd lengst. Vi elsker actioneventyr! Her er de ti beste spillene i sjangeren akkurat nå.

HTML EMBED

Spillere er heldige. Det finnes så mange gode actioneventyr at det er vanskelig, for ikke å si umulig, å plukke ut bare ti fra hele det gigantiske utvalget. Derfor har vi tatt noen forbehold.

Den viktigste begrensningen vi har lagt på oss selv, er tid. Vi har konsentrert oss om spill av relativ ny dato. WTF!? Fordi verden går fremover. Xbox er død, PS2 er døende, det er bare den mest ekstreme Nintendo-tilhenger som fremdeles sitter på en Gamecube.

Dermed har enkelte storheter som mange ville hevdet hadde en naturlig plass på en slik liste, falt ut. Spill som for eksempel «The Legend of Zelda: Ocarina of Time», «Ninja Gaiden» og «Prince of Persia: The Sands of Time». Disse spillene er gode minner, spillene i listen nedenfor kan du oppleve i dag!

Spillene presenteres ikke i en prioritert rekkefølge.

Assassin's Creed 2

Terningkast 6
PC, PS3, Xbox 360
Ubisoft

2510

Fra anmeldelsen: Ubisoft har levert et interaktivt mesterverk, vi kunne skrevet en bok om alt som er bra med spillet. Spillet er enormt, spennende, vakkert, variert, strålende designet og uten ett eneste dødpunkt eller kjedelige øyeblikk. Løp og kjøp. De to første utvidelsene står imidlertid ikke helt til hovedspillet.

HTML EMBED

God of War III

Terningkast 6
PS3
Sony Santa Monica Studios

1575

Fra anmeldelsen: «God of War III» finner ikke opp kruttet. Utviklerne har holdt seg på kjent og kjær mark, men når noe er så underholdende som dette mener vi det ikke spiller noen rolle. «God of War III» er et blodig, brutalt, lekkert, spennende og ekstremt underholdende actionspill som du bare må ha, og som det er verdt å kjøpe en Playstation 3 for.

Mer om «God of War III» på: [ Wikipedia ] [ YouTube ] [ Twitter ] [ Spillmagasinet ]

HTML EMBED

Grand Theft Auto IV

Terningkast 6
PC, PS3, Xbox 360
Rockstar

5

Fra anmeldelsen: «Grand Theft Auto». Det er noe eget ved det navnet, det holder i seg løfter om tabuer, forherligelse av vold, prostituerte, skandaler - og timevis med det aller beste av spillopplevelser. Slik er det også med «Grand Theft Auto IV». Spillet står til forventningene og selv om skandalene har uteblitt kan vi helt klart garantere for spillopplevelsen.

HTML EMBED

Resident Evil 4

Terningkast 6
Wii, PC (PS2)
Capcom

3080

Fra anmeldelsen: «Resident Evil 4» viste seg å være et comeback uten like i 2005, og med Wii-versjonen i 2007 nådde spillet nye høyder. Enkelte kommer nok til å klage over 2005-grafikken, men vi er så absolutt ikke blant dem. «Resident Evil 4» til Wii er stort, spennende, utfordrende og underholdende, og den nye kontrollen, ekstramaterialet, og 16:9-støtten gjør Wii-utgaven til den desidert beste.

HTML EMBED

Gears of War 2

Terningkast 5
Xbox 360
Epic Games

32

Fra anmeldelsen: «Gears of War 2» er potent, actionfylt skytemoro på sitt beste. Spillet er som forgjengeren bare større, penere, enda mer voldsomt med flere våpen og avlivningsmetoder og med en spennende historie å følge. Spillet er en sikker vinner. Løp og kjøp, hjem og drep.

HTML EMBED

Uncharted 2: Among Thieves

Terningkast 5
PS3
Naughty Dog

1462

Fra anmeldelsen: «Uncharted» (som også kan anbefales her) var et av de første virkelig gode, eksklusive spillene til PS3. Oppfølgeren byr på mer av det samme med spennende historie, fantastisk grafikk, glimrende omgivelser og er full av overraskelser. Naughty Dog serverer en deilig lapskaus med ingredienser fra både filmens og spillenes verden. «Uncharted 2: Among Thieves» er et pliktkjøp for PS3-eiere. Femmeren er knallstrek, med noen egne ideer og litt bedre kamper hadde sekseren vært bankers.

Bayonetta

Terningkast 6
PS3, Xbox 360
PlatinumGames Inc.

3179

Fra anmeldelsen: «Bayonetta» er et strålende actionspill som hører hjemme i alle spillsamlinger. Historien er tynn, men spillet er lekkert, variert, stort, sprøtt, huser en rekke imponerende fiender og ikke minst bosser, har et fantastisk kampsystem med masser av dybde, passer for alle og er rett og slett kjempemorsomt.

HTML EMBED

Batman: Arkham Asylum

Terningkast 5
PC, PS3, Xbox 360
Rocksteady Studios

1522

Fra anmeldelsen: Rocksteady ser ut til å ha latt seg inspirere av Nintendos mesterlige «Metroid»-spill, «Batman: Arkham Asylum» lokker fram nesten samme eventyrfølelse. I motsetning til i de fleste superheltspill følte vi virkelig at vi var Batman på oppdrag, og ikke bare en eller annen fyr som fartet rundt og banket opp skurker. Fiendene og bossene er flotte, skiller seg klart fra hverandre og er kreative, mens angrepene er varierte og kobles lett sammen til nydelige kombinasjoner. Ting flyter så godt av selv «God of War» har grunn til å bli misunnelig.

HTML EMBED

The Legend of Zelda: Twilight Princess

Terningkast 6
Wii
Nintendo

3180

Fra anmeldelsen: Dette er et av spillene Wii-eiere bare må ha spilt. Kjøp det og nyt de 60-70 timene med vidunderlig og magisk underholdning. «Twilight Princess» er stilig, utfordrende, langt, variert og underholdende - alt du kan du be om i et godt spill.

HTML EMBED

Metal Gear Solid 4

Terningkast 5
PS3
Kojima Productions

37

«Metal Gear Solid 4» byr på nok en suveren historie med Snake og en spennende, intens og heftig spillopplevelse. Spillet fortjener en plass i samtlige PS3-eieres spillsamling. «Metal Gear Solid 4» er langt, med nydelig grafikk, flott lyd og interessante figurer. På tross av at Snake er barskere enn barskest, er han langt ifra udødelige og det skal veldig lite til før han dør. Takket være dette er spillet utrolig intenst, vi satt ofte med hjertet i halsen der vi hadde fiender på alle kanter og for eksempel snek oss rundt i trange bygater i et arabisk land. Herlig!

HTML EMBED

Grand Theft Auto: Chinatown Wars

Terningkast 6 - 4
DS, PSP, iPhone
Rockstar Leeds

2843

Som en ellevte bonus tar vi med «Grand Theft Auto: Chinatown Wars», som er lansert på i forskjellige versjon til både DS, PSP og iPhone/iPod Touch. DS-versjonen er best (terningkast 6), mens iPhone-utgaven er god nok (terningkast 4).

Fra anmeldelsen av DS-spillet: Hvis du har en Nintendo DS og er gammel nok, må du kjøpe «Grand Theft Auto: Chinatown Wars». Rockstar byr på en av maskinens desidert beste spillopplevelser og spillet hører hjemme i enhver samling. Spille har fantastisk historie og persongalleri, detaljerte omgivelser og mye å finne på, underholdende narkotikadealedel, kreative og varierte oppdrag, glimrende grafikk og meget god kontroll.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken