Gå til sidens hovedinnhold

Programmet alle har blir nytt

- Den største oppgraderingen noensinne, hevder produsenten.

Programvaregiganten Adobe har i dag annonsert den nye Acrobat 9-serien med programvare, inkludert Adobe Reader 9. Adobe Reader er sammen med Flash trolig den mest installerte 3. parts programvaren i verden, og lar deg primært kunne lese PDF-dokumenter.

Raskereog med video
De viktigste nyhetene i den nye Acrobat-serien er at programvaren har blitt betydelig raskere. Programvaren starter nå nesten dobbelt så rask som forrige generasjon.

Video har nå også blitt en integrert del av Acrobat-programvaren, hvilket betyr at du kan inkludere Flash-videoer i det som tidligere stort sett har vært helt statiske dokumenter.

Portefolio-støtte
En annen stor nyhet er det Adobe kaller Portefolio, som rett og slett er en funksjon for å samme en gedigen mengde dokumenter inn i ett enkelt PDF-dokument. Dette kan være alt fra lyd, bilder og video til regneark, presentasjoner og dokumenter.

- Støtte for Flash er sammen med de nye mulighetene med PDF Portefolio to av grunnene til at Acrobat 9 betegnes som den største oppgraderingen i programmets levetid. I dag er det viktigere enn noen gang å formidle budskapene sine på en attraktiv måte, for å sikre at de virkelig når frem. Acrobat 9 har de verktøyene som skal til for å lykkes med dette, og kommer trolig til å forandre våre metoder for kommunikasjon og samhandling via elektroniske dokumenter, sier Anne Andreasson, produktansvarlig for Acrobat 9 i Adobe Systems Nordic i en pressemelding.

Fire utgaver
Acrobat lanseres denne gangen i fire utgaver: Reader, standard, Pro og Pro Extended. Reader er som alltid gratis, mens prisene på de resterende programmene varierer fra 3500 til 8200 kroner.

Programmene vil dukke opp i juli, og vi skal nok være glad for at det ikke er tilgjengelig helt enda. Vi har testet en såkalt «pre-release» av Pro Extended, og det fremstod som særdeles ustabilt. Det er derfor godt å vite at de enda gir seg selv noen uker på å bli helt ferdig.

Adobe har laget en omfattende interaktiv presentasjon av den nye serien her.

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg