Gå til sidens hovedinnhold

Militærets mest bisarre planer

Britene ville vinne krigen ved å gjøre Hitler om til kvinne.

Historien er full av fortellinger om myndigheters utrolige og ofte bisarre planer for styrte diktatorer eller utvikle nye våpen. Her har vi tatt for oss noen av de utroligste.

Hitler til kvinne

Den britiske professoren Brian Ford utgir boken «Secret Weapons: Technology, Science And The Race To Win World War II» i England i slutten av september. Her avdukes noen av britenes mest bisarre planer for å vinne Den andre verdenskrig.

Én av ideene gikk ut på å slippe lim over de tyske soldatene slik at de ville bli limt fast til bakken, men den kanskje mest obskure skulle gjøre Hitler mindre aggressiv ved hjelp av kvinnelige kjønnshormoner, skriver avisen Daily Mail.

Agenter, som allerede var på plass i Hitlers krets, planla å smugle doser med østrogen inn i maten hans for å gjøre ham mindre aggressiv. Østrogen ble valgt fordi det er smakløst og effekten er langsom slik at Hitlers kobbel av mattestere ikke ville merke noe, hevder Ford.

Britenes sprø planer ble først nylig kjent etter at tidligere hemmeligstemplede dokumenter ble gjort tilgjengelig for offentligheten.

Prosjekt Cuba

Enkelte kilder hevder at Cubas leder, Fidel Castro, har overlevd over 600 attentatforsøk. Ikke overraskende blir CIA koblet til mange av de.

Prosjekt Cuba, også kjent som «Operation Mongoose», var et CIA-prosjekt rettet mot «den kommunistiske trusselen» Cuba og Castro utgjorde. Gruppen ble opprettet etter hendelsene i Grisebukta i 1961.

CIA, som har hatt mer på menyen enn de fleste terroristorganisasjoner kan tilby til sammen, står ikke tilbake for britisk etterretning når det gjaldt kreativitet.

Flere av planene gikk ut på å ta av ham dage, blant annet ved å smugle gift inn i sigarene hans. Men de mest oppfinnsomme gikk ut på å stille diktatoren i et dårlig lys. Én plan gikk ut på å strø thalliumsalt i klærne hans. Dette skulle få hans kjente skjeggpryd til å falle av. Et annet plot gikk ut på spraye et TV-studio med stoff som fremkaller hallusinasjoner, slik at han skulle fremstå som en bablende tulling i sin tale til sine landsmenn.

Solkanonen

Tyskerne var heller ikke plaget med en «nei-fase» under sine idemyldringer, men det burde kanskje har gått noen alarmer da en gruppe vitenskapsmenn ved forskningssenteret i Hillersleben ville lage et supervåpen i rommet.

Planen bygget på fysikeren Hermann Oberths idé om å bygge et 100 meter bredt konkav speil ute i rommet, som kunne reflektere og konsentrere sollyset til ett punkt på jorden.

Naziforskerne ville bygge en romstasjon til supervåpenet, som skulle gå i bane rundt jorden, 8000 kilometer over jordoverflaten. Dette var altså rundt 30 år før det første mennesket satt sin fot på månen.

Tyskerne hadde regnet ut hvor stort speilet skulle være, og hadde også konkludert med at det måtte bli bygget av metallisk natrium. Energien fra våpenet skulle få hav til å koke og hele byer til å brenne på et øyeblikk, men kunne også bli brukt til å lage damp og elektrisitet på tilpassede mottaksstasjoner.

Da planene ble avslørt etter krigen, skal New York Times ha skrevet at «Det er grunn til å tro at rakettforskerne mest drømte over sin ølerstatning», skriver tidsskriftet Time.

Homobomben

Ok, tilbake til CIA. Som med det meste annet, er det amerikanerne som helt klart tar kaka når det kommer til sprø ideer. Tro det eller ei, men Pentagon har utforsket alternative ikke-dødelige våpen for å knekke fienden.

Wright Laboratory i Ohio, i dag United States Air Force Research Laboratory, var blant de som fikk oppgaven med å klekke ut noen ideer. En av ideene var homofili. Ja, du leste det riktig. Homofili i våpenform.

Ideen var rett og slett å bombe motstanden med et så sterkt kjemisk afrodisiakum at mennene ikke ville klare å motstå hverandre.

Og hvem vet? Muligens ville dette «make love not war» manneorgie-våpenet funket. Problemet er at det ikke finnes et kjemisk afrodisiakum som får menn eller kvinner til å gå bananas. I så fall ville oppfinneren vært verdens mektigste mann eller kvinne i dag.

I 2007 fikk Wright Laboratory parodi-nobelprisen Ig Nobel Prize for forskningen på homobomben. Ingen fra Luftforsvaret ville merkelig nok ta imot prisen under seremonien på Sanders Theatre ved Harvard.

Spionkatten

Militæret har eksperimentert med både delfiner og flaggermus for å plassere eksplosiver innenfor fiendenes linjer, men det blir bare hårballer sammenlignet med CIAs topphemmelige prosjekt «Acoustic Kitty».

Ideen var å bruke katter til å spionere på Kreml og sovjetiske ambassader. Kattene skulle kirurgisk «forbedres» med batteri og mikrofon samt en antenne i halen, og kunne dermed overføre lyden av det som skjedde rundt seg.

Inngrepene og treningen av kattene skal ha kostet så mye som 20 millioner dollar i 1960. Men etter flere forsøk var det endelig klart for en skikkelig test utenfor den russiske ambassaden i Washington, D.C.

Testen ble en katastrofe. Katten ble umiddelbart påkjørt og drept av en taxi, og 20-millionersprosjektet ble avsluttet kort tid etterpå.

Kilder: Wikipedia, Time, Cracked, Daily Mail.

Reklame

Endelig på lager igjen: Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken