Gå til sidens hovedinnhold

Adrian (5) fikk lage egen medisin

I forbindelse med arrangementet Barnas Uke fikk barn og voksne trille egne piller på Barneklinikken på Haukeland i dag.

Adrian Eidsnes Phillips(5) sitter i dyp konsentrasjon og blander hvitt og brunt pulver i en stor morter. - Må vi ha mer brunt i? spør han og peker på kakaopakken der «medisinen» kommer fra.

Bamseapotek
Det er arrangementet Barnas Uke som går av stabelen på Haukeland. I tre dager skal Leketerapien på Barneklinikken på Haukeland Sykehus være bamseapotek og underholdningsarena for barna som er innlagt på klinikken.

Barn og voksne skal få være med å lage kapsler, skrive resepter og fylle kapslene i glass. Klovnebesøk og tegning står også på plakaten.

Glenn-Arne Erland Yrke(6) og mor Grete er travelt opptatt med å gjette hvor mange propper det er i flasken, før de går videre til bamseapoteket for å lage ny medisin. Med stort engasjement flokker Glenn-Arne og de andre barna seg rundt bordet for å putte de nylagde pillene i riktige glass.

Jubileum
Arrangementet markerer 150-års jubileet for Norges første sykehusapotek, forteller farmasøyt Ingrid Grønlie. Hun sitter på stand i resepsjonen på Barneklinikken, og svarer på spørsmål og deler ut brosjyrer om legemidler og utstyr til barn.

Over halvparten av legemidlene som brukes av barn er ikke godkjente for barn, sier hun.

- Vi møter mange bekymrede foreldre, og med dette arrangementet kan vi gi gode råd og veiledning når det gjelder medisinering av barn.

Adrian og de andre barna på Leketerapien er i alle fall fornøyde, stadig like opptatt med å fylle pilleglassene. - Kan jeg få lage flere? spør Adrian og gliser.

Reklame

Dette må til for å få den beste renten på boliglånet

Kommentarer til denne saken