Publikasjoner som Askmen, Esquire, GQ, Sports Illustrated og Side3 kjører til stadighet lister over verdens mest sexy kvinner. Men hva vet egentlig vi?

Vi har bare vår egen smak og lesernes stemmer å gå etter. Nettsiden Models.com derimot hviler sin rangering av verdens 20 mest sexy modeller på synspunktene til moteredaktører og stilvitere fra blant annet Elle, GQ, Allure Magazine, Marie Claire og en rekke modellbyråer.

Rangeringen har en svakhet i at det er modeller fra byråene knyttet til Models.com som er tatt med i betraktningen, men det er omtrent alt som kan krype og gå i bransjen. For å begrense antall modeller i rangeringen, var utgangspunktet en liste på 50 modeller fra verdens 10 største modellbyråer.

Ifølge Models.com er hensikten med listen å sette fokus på friske ansikter, og panelet bak rangeringen har plukket jentene utifra kriterier som synlighet i, og virkning på bransjen i det året som gikk samt forventninger til året som kommer.

Side3 handler om det beste av det beste, så her presenterer vi de ti øverste plasseringene på listen. Sjekk Models.com for hele rangeringen.

Verdens 10 mest sexy modeller, ifølge Models.com:

10. Irina Shayk

9. Lara Stone

8. Candice Swanepoel

7. Rosie Huntington Whiteley

6. Brooklyn Decker

5. Doutzen Kroes

4. Alessandra Ambrosio

3. Miranda Kerr

2. Gisele Bundchen

1. Adriana Lima