Gå til sidens hovedinnhold

Advarer mot intern palestinsk vold

Stadig flere palestinere blir drept av sine egne, mens politiet passivt lar økt indre splid og uroligheter passere, advarer en menneskerettighetsgruppe.

Oversikten over drepte palestinere er utarbeidet av organisasjonen den palestinske menneskerettighetsorganisasjonen PHRMG.

Indre splid dreper flere
Aldri tidligere mens organisasjonen har fulgt konflikten, har så mange palestinere blitt drept som i 2005. Samtidig økte andelen palestinske dødsfall forårsaket av andre palestinere fra snaue fem til hele 51 prosent fra 2004 til 2005.

Dersom tallene stemmer overens med virkeligheten, er det altså ikke slik at israelske styrker står bak flertallet av drap på palestinere.

Torsdag ble politimannen Abed al-Rahem Saleh (20) skutt og drept. Ifølge menneskerettighetsorganisasjonen ble 20-åringen tatt livet av mens han forsøkte å skape ro i nabolaget. Bevæpnede menn åpnet ild mot politistasjonen der al-Rahem Saleh jobbet. Målet med det væpnede angrepet skal ha vært å få et fengslet klansmedlem løslatt.

I skuddvekslingen som fulgte, ble al-Rahem Saleh drept. Menneskerettighetsaktivistene i PHRMG frykter nå at det palestinske politiet er i ferd med å fullstendig miste kontrollen i områdene.

- Politiet lar det passere
PHRMG ber nå palestinske myndigheter gjeninnføre rettsstyre i palestinske områder, melder organisasjonen i en pressemelding.

- Det palestinske politiets manglende evne til å håndtere sivil uro i Gaza og på Vestbredden er sørgelig. Det er avgjørende at politiet gjør noe for å stanse utveksklingen av ulovlige våpen i palestinske områder: Politiet må ikke bare fortsette å passivt promovere bevæpning av klaner og militante fraksjoner, krever PHRMG.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken