Gå til sidens hovedinnhold

Advarer mot "potensiell bombe"

Denne batteridrillen fra Best Tools eksploderte i hånden til Johnny Furuseth.

Johnny Furuseth ante fred og ingen fare da han holdt på å legge nytt gulv på terrassen med til-tak plater under. Han boret først hull og skrudde så i skruene med batteridrillen fra Best Tools.

Det var mens han holdt på å skru i noen skruer at drillen plutselig eksploderte i hånden hans.

- Jeg skjønte vel ikke så mye i utgangspunktet. Alt skjedde så fort. Plutselig så ser jeg ned på blodet som renner ned på terrassen, og ser at halve drillen er borte. Jeg fikk helt sjokk.

Johnny er sjeleglad for at mesteparten av trykket gikk ut UNDER drillen. Trykket var nemlig så kraftig at plastdekselet fløy ca 20-30 meter og stoppet først i postkassestativet. Delene lå strødd utover hele terrassen.

Naboen hørte smellet
- Smellet var så kraftig at naboen på andre siden av gaten kom løpende ut på terrassen og lurte på hva i all verden som hadde skjedd, forteller Johnny til TV2 hjelper deg.

En del av trykket slo likevel opp mot hånden hans slik at to av fingrene hovnet veldig opp. Han fikk også et brannsår og kuttskader på hånden. 37-åringen tør nesten ikke å tenke på hva som kunne ha skjedd hvis trykket hadde blåst ut en annen vei.

- Jeg hadde kjempeflaks. Hadde trykket kommet ut andre veien ville jeg ha fått det meste rett inn i låret mitt. Det hadde nok ikke sett bra ut. Jeg tør heller ikke å tenke på hva som hadde skjedd hvis noen av de løse delene hadde truffet noen i hodet eller i øynene.

Bare minutter tidligere hadde sønnen og nabojenten lekt sammen i hagen. Rett før det smalt.

- Det var først etterpå da jeg hadde fått satt meg ned og min lille sønn kom inn at jeg tenkte på hvor galt det kunne ha gått. Jeg ble helt uvel og kvalm.

- Et engangstilfelle
Naboen som eide drillen gikk tilbake til Price-butikken i Krokstadelva der den var blitt kjøpt et par måneder tidligere.

- De oppfattet dette som et engangstilfelle. At sånt kan skje liksom. De forstod ikke alvoret eller situasjonen, sier Johnny Furuseth.

Naboen fikk en ny drill, men etter å ha snakket med Johnny om den dramatiske opplevelsen gikk han tilbake til butikken, leverte inn drillen og fikk pengene igjen.

Da TV 2 hjelper deg tok kontakt med Price-butikken i dag, kunne daglig leder Per Buxrud fortelle at drillen fra Best Tools var blitt tatt ut av butikken. Den ødelagte batteridrillen skal nå være levert til importøren for nærmere undersøkelser.

Fremdeles i butikkene
Etter den rystende opplevelsen tok konen til Johnny, Danica, kontakt med importøren Sivilingeniør Gisle Krigsvoll.

-Jeg presiserte at denne drillen hadde en feil som gjorde at den var farlig, og at det kan være flere fra samme produksjon som også har denne feilen. Derfor mente jeg at de bør sjekke om det er feil på batteriene, eventuelt tilbakekalle produktet før det skjer en alvorlig ulykke.

TV 2 hjelper deg tok kontakt med importøren Sivilingeniør Gisle Krigsvoll som kunne fortelle at de foreløpig ikke har mottatt batteridrillen, men at de regner med å få undersøkt den i løpet av uken.

- Vi er ikke redd for at flere slike ulykker skal skje. Det hørtes jo veldig dramatisk ut, men på nåværende tidspunkt ser vi ikke noen grunn til å trekke tilbake produktet. Drillen har vært ute på markedet i mange år, men det er klart at vi må undersøke hva som kan ha skjedd her, sier daglig leder Anders Krigsvoll.

Familien Furuseth er likevel bekymret over at batteridrillen fra Best Tools fremdeles er tilgjengelig i butikkene, og ønsker å advare mot produktet.

- Vær i alle fall svært forsiktig. Bruk vernehansker og briller. Bruk drillen helst bare utendørs, og hold barna langt unna, oppfordrer Danica Furuseth.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis