Gå til sidens hovedinnhold

Advarer mot store vesker

Vi vil ha veskene så store som mulig, men eksperter advarer mot helseskader veskene bringer med seg.

(SIDE2): Vesker for kvinner har blitt større og tyngre de siste årene - samtidig er det stadig flere kvinner som klager på skuldre, nakke og rygg, skriver yahoo news.

Flere problemer
- Jeg ser så mange kvinner med nakkeskader og hodepine, og da bruker jeg å se på vesken deres, sier lege Jane Sadler ved Baylor Medical Center in Garland, Texas.

- Vi setter vesken på vekta, og ofte veier de fra 3,1 til 4,5 kilo. Vi kommer til å se kvinner med flere og flere problemer senere, om vi fortsetter trenden med store vesker.

Sekk er bedre for helsen
William Case er en privatpraktiserende lege i Houston. Han er også bekymret for kvinners helse.

- De store veskene er fenomenale. De ser lekre ut når kvinnene bærer dem, men jeg vet ikke hvor stor risiko de er, sier han.

Case forteller at barn er anbefalt å ikke gå med mer enn 10 til 15 prosent av deres egen kroppsvekt, i en sekk på ryggen, slik at vekten spres mer. Han mener voksne bør gjøre det samme.

Kun vesker til moteløver
- Trenden er enten veldig stor eller veldig liten. Folk går til treningssenteret, de har et par ekstra sko, sminke, så det er mye mer saker å bære på, sier Ellen Campuzano, president ved komiteen for Color and trend.

- Ryggsekken er for en casual kunde eller for en student med bøker, det er ikke noe for en motekunde, mener hun.

Les mer om mote her

Følg Side2 på mobilen

OPPDATERT PÅ SMS: Send kodeord «sladder» til 1984! (kr 4/pr mld)

Reklame

NÅ: Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus