Gå til sidens hovedinnhold

Advokat tiltalt for grov uforstand

Osloadvokaten skal ha lekket opplysninger i en narkotikasak.

(iOslo): Den profilerte osloadvokaten som er tiltalt for grov uforstand, skal ha lekket opplysninger i en narkotikasak der han var forsvarer.

Ringte venn av siktede
Advokaten var forsvarer til en 43-åring som var siktet for en grov narkotikaforbrytelse den 28. september i fjor. Han ble framstilt for varetektsfensling i Oslo tingrett og en time senere skal advokaten ha ringt en venn av siktede. Han skal ha fortalt til vennen at 43-årignen var arrestert og skal ha spurt om han kunne betale husleien eller noe lignende.

Ifølge påtalemyndigheten skal vennen, på bakgrunn av samtalen, ha dratt til 43-åringens verksted og forsøkt å fjerne en bag som inenholdt sju kilo amfetamin, skriver Dagbladet.

Nekter skyld
Advokatens forsvarer mener han er uskyldig og nekter å vedta forelegget på 20 000 kroner for grov uforstand i tjenesten. Hvis saken bringes inn for retten, må det påregnes en høyere straffepåstand.

Mistanke om salg
43-åringen er nå varetektsfengslet for inntil fire uker med brev- og besøksforbud i hele fengslingsperioden. Den tiltalte skal ha erkjent oppbevaring av narkotika, både fra hans bopel og i en sekk han bar på. Retten mente også at mannen kan ha solgt narkotikaen fordi politiet blant annet beslagla en vekt og endel kontanter.

Les flere nyheter hos iOslo.no.

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene