(BiipMag): NRKs ungdomsserie «AF1» har premiere 22. november på NRK1. Denne dramaserien handler om ulike mennesker og miljøer, som tror de ikke har noe til felles, møter hverandre.

Serien har et dokumentarisk virkelighetsnært formspråk og er fylt av sang og dans. Det er rap og r&b og det danses hip hop, street, klassisk ballett og breakdance.

- Vi ville gjøre noe med dans og det endte med disse seks episodene. Vi har brukt ett og et halvt år på denne musikalen.

Mellom 12 og 13 år
Alle i hip hop-musikalen er mellom 12 og 13 år og det er ganske krevende: De må både kunne synge, danse og drive skuespill.

- Det var en stor jobb å finne de riktige ungdommene til rollene i serien. Vi har hatt auditions og reist rundt til ulike skoler og dansemiljøer i Oslo.

Yaseen: - Det var veldig kult. Jeg kunne synge og rappe på audition og det var fantastisk å bli valgt ut. Vi øvde i to måneder og da hadde vi mye fri fra skolen.

Noah: - Det var gøy å være med og det blir gøy å bli gjenkjent på gata.

Interessert i lignende saker?Les flere her!

Ballett versus hip hop
Hip hop-musikalen er lagt opp til hip hop-miljøet i en drabantby på Oslos østkant. Hovedpersonen i serien heter Lisa (12) som danser klassisk ballett og er den flinkeste i klassen. Lisas klasse blir invitert til å gjøre en forestilling på Den Norske Opera, men Lisa synes det er altfor mange regler i ballett og begynner å bli veldig rastløs. Tilfeldigvis drar hun innom en ungdomsklubb der det arrangeres en hip hop battle og Lisa blir veldig fascinert av dansen. Det ser ut som gutta i hip hop gruppa «AF1», Tariq, Mira og Nabil, danser helt fritt uten regler og lever og brenner for dansen.

Kommer du til å se på musikalen? Svar under saken!

Lisa vil prøve å lære seg hip hop, men oppdager raskt at det finnes mange uskrevne regler som gjør det vanskelig å få innpass i et ekskluderende miljø. Og hva skjer med forestillingen på Operaen når Lisa bryter med balletten? Hun må helt klart bestemme seg for hva hun virkelig har lyst til og følger hjertet for å finne svaret.

Siste fra BiipMag: Gå til forsiden her!