Gå til sidens hovedinnhold

Aftenposten-kollaps dagen etter valget

Da abonnentene skulle lese om det superspennende valget i Oslo, kom ikke avisen i postkassen. 90.000 abonnenter er rammet.

Avisen da alle abonnentene skulle granske resultatene ved fylkes- og kommunevalget i 2003, kom rett og slett ikke frem til abonnentene.

Ifølge kundeservice i Aftenposten hadde man forsinket deadline for å få med seg mest mulig oppdaterte valgresultater, men det hjalp lite: flere faktorer bidro til kollapsen, inkludert en feed som ikke fungerte.

Dermed gikk det ut over kjerneabonnenter i Oslo og Akershus.

Aftenposten-budene måtte levere andre abonnementsaviser som Dagens Næringsliv, men ikke Norges største morgenavis. Ifølge kundeservice hos Aftenposten, der det er ekstremt stor pågang tirsdag morgen, er det 60.000 abonnenter som får avisen for sent, mens mellom 25.000 og 30.000 ikke får avisen i det hele tatt.

Fjernabonnenter og løssalgsavisene har gått ut, mens mange kjerneabonnenter på Østlandet ikke får avisen før de går på jobben. På Schibsted Trykk har de trykket aviser til klokken seks i dag morges.

Opplaget som Aftenposten produserer natt/morgen er på 280.000 eksemplarer, og 180.000 av disse blir levert i stor-Oslo og Akerhus.

Aftenposten hadde for noen år siden store leveringsproblemer, spesielt grunnet arbeidskonflikter, men avisen har også vært rammet av datatrøbbel med ujevne mellomrom. Siste gang avisen ikke fikk levert en stor andel av avisenepå grunn av dataproblemer, var første avisdag etter påske. Den 3. april i år ble 136.000 aviser aldri trykket.

Reklame

Nå er det tilbud på de populære julepysjene