I dagens papirutgave av Aftenposten står det en artikkel om en kvinne som er anmeldt for dyremishandling i Hedmark og som nå har skaffet seg nye husdyr. Aftenposten følger opp saken med en sideartikkel om en av hundene som bodde på kvinnens småbruk.
Hunden ble omplassert etter at Mattilsynet fratok kvinnen de gjenværende hundene.
Anonym med fullt navn
Den nye eieren blir navngitt med fullt navn når hun forteller om hennes tid med den omplasserte hunden. Problemet oppstår litt lenger ned i saken der følgende står å lese: «....forteller Mariann, som ønsker å være anonym».
Den delvis anonymiserte Mariann kunne dermed finne sitt fulle navn i samme sak hvor det står at hun ønsker å være anonym.
Aftenpostens nyhetsredaktør Ole Erik Almlid legger seg flat.
– Det er en tabbe og det er bare å legge seg flat. Det er ikke journalisten som har gjort en tabbe, det er de som har behandlet teksten i ettertid som har sviktet. Vi skulle ikke skrive kvinnens fulle navn, men begrense oss til fornavnet. Siden har det sviktet i flere ledd, sier Almlid til NA24 Propaganda.
– Hva gjør dere nå overfor kvinnen?
– Vi kommer til å sende henne en blomsterbukett og beklage det som er skjedd. Det er ikke bra, sier Almlid.
Hvordan har hun reagert?
– Jeg vet ikke, jeg har ikke snakket med henne. Men hun bor i et område hvor Aftenposten ikke har så god dekning, så sannsynligvis har hun ikke sett saken, sier Almlid.
– Det alle redaksjoner håper å unngå
Norsk Presseforbunds generalsekretær Per Edgar Kokkvold sier til NA24 Propaganda at dette er et uttrykk for manglende kontroll.
– Dette er noe som alle journalister og redaksjoner håper å unngå. Det er hva som kalles en inkurie; noe som skjedde som ikke skulle skjedd. Det er et tegn på at kontrollen ikke har vært god nok, sier Kokkvold.
Han sier pressen har en særlig plikt til å være etterrettelige.
– Det er viktig at det som står i avisen er riktig. Vi i pressen skriver om folk som slumser og ikke gjør det de skal. Da er det viktig at vi ikke er slumsete selv, sier Kokkvold.