(Spillmagasinet): Like etter utgivelsen anmeldte vi «Age of Conan» og kalte det ren magi. Terningkast 6 ble sikret. Enkelte kritiske røster mente likevel at man måtte ha spilt en MMORPG en stund for virkelig å si hvor bra det var.

Vi ønsker naturligvis å tilfredsstille alle våre lesere, journalistisk sett, og publiserer her våre oppdaterte inntrykk av «Age of Conan» - 45 dager etter lansering.

MER FRA SPILLMAGASINET.NO:

- 700.000 spiller «Age of Conan»
- Vi har krympet puppene
- Les hele anmeldelsen

Rent spillmessig beskrev vi relativt godt hvordan «Age of Conan» oppfører seg rent styringsmessig. Kamphandlingene styres enkelt med tastatur-kombinasjoner og man kommer seg lett rundt i verden med det samme tastaturet. Etter hvert får du en inngående kjennskap til tallknappene 1,2 og 3 - samt resten av tallrekken.

Folk er folk

Mye av «Age of Conan» går ut på å utføre oppdrag, i hvert fall de første 30-40 nivåene. Du får store og små som må utføres forskjellige steder i den store, store verdenen «Age of Conan» innehar.

De fleste oppdragene er stort sett å drepe noen, mens det finnes enkelte unntak. Mange kan man også klare helt alene, mens det er noen hvor du virkelig trenger en eller to hender til. Dette ordnes enkelt ved å «teame up» med folk du møter.

Her kommer så det som alltid er problemet med MMORPG: Folk er folk. Noen er idioter, og andre ikke. Selv er jeg i ferd med å lage en shitlist over folk som synes det gøyeste av alt er å angripe folk som er i ferd med å sloss med andre. Den vil bli publisert.

Andre ganger møter du plutselig noen som redder deg fra den sikre døden som blir dine venner for evig tid. I hvert fall relativt sett.

Guild er godt

Guildene fungerer også godt. Selv er jeg med i Vikings of Kautokeino, et guild med bare norske spillere.

Det blir muligens litt mye grinding (det vil si å hogge ned monstre og annet for erfaringspoeng) etter hvert for mange, men det er i og for seg et valg man tar. Selv nådde jeg nivå 30 bare ved å utføre oppdrag, og helst alene – og helst de litt vanskelige først.

Lanseringsmåneden har vært preget av en del bugs. Noen små og andre store. Av en eller annen merkelig grunn har for eksempel jeg måtte skru ned grafikken etter de første tre ukene siden klienten min krasjet hele tiden. Den gjorde det ikke før en oppdatering, og ikke etter at jeg skrudde ned grafikken. Nuvel. Det er egentlig ikke annet å forvente, og oppgraderingene kommer ukentlig – og omfatter alltid mange små og gode forandringer. Hvis bare alle spill oppdaterte like ofte.

Større opplevelse enn «WoW»

Sammenlignet med «WoW» er «Age of Conan» en større opplevelse. Spillet er mye mer naturtro, om man kan kalle en verden med demoner og Conan for det, og det hele virker gigantisk nesten uansett hvor du er.

Grafikkartistene har virkelig skapt en verden du vil være mest mulig en del av. Det er også flere andre forskjeller fra «WoW» og «Age of Conan», de aller fleste av dem er til fordel «Age of Conan». Selv kan jeg selvfølgelig skjønne det kan være vanskelig å forlate en karakter man har bygget opp over flere år, og lære seg et nytt system – men livet går jo som kjent alltid videre.

For deg som foreløpig ikke har spilt «Age of Conan» eller bare har spilt litt, men ikke ble helt overbevist med en gang: Prøv det nå igjen. De veldig mange små oppdateringene, og spillet i seg selv er så godt at du bør prøve. Nå.

PS! Jeg heter Livmar og er aktiv på Aquilonia PVP RP – hvis du utfordrer meg til kamp så sloss jeg, men dreper du meg mens jeg sloss med andre kommer du på min shitlist...

Les flere spillsaker på våre spillsider.