(Spillmagasinet): At Funcoms onlinespill «Age of Conan» har hatt problemer er ingen overdrivelse. Spillerflukten har vært massiv, og kun de mest hardbarkede barbarer har blitt igjen. Flere oppdateringer har kommet til spillet etter lansering, men den største av dem alle har vært ute i en knapp uke. Vi gir vår dom her.

«Ymir’s Pass» har nærmest vært omtalt som en hellig gral blant spillerne og folkene bak «Age of Conan». Kan oppdateringen være det som redder spillet? Tvilsomt, men samtidig er det en heidundrandes god oppdatering.

Se traileren til «Ymir's Pass»
(Artikkelen fortsetter under videoen)

HTML EMBED
video_embed(11764,1);

Se flere spillvideoer her

Grunnen til at denne oppdateringen alene ikke er redningen er at den kun passer for folk mellom nivå 50 og 65. Den er altså ingen redning for de som allerede har nådd nivå 80. Likevel: Den er så god at man bør vurdere å starte en ny figur bare for å oppleve den. Den er også så stor at den gir spillet en ny, stor dimensjon. I mange andre spill ville en slik oppdatering bli kalt en egen ekspansjonspakke man ville tatt ekstra betalt for.

Utviklerne har i denne oppdateringen klart å ta alt det gode fra de beste stedene ellers i spillet, og samle det i ett. I tillegg er det svært mange oppdrag med veldig stor variasjon.

Å avsløre alt for mye er ikke bra siden mye av det morsomme er å oppdage hvorfor fjellene rister, hvorfor de rare figurene dukker opp og hvorfor Atzels menn er der. Finner du spor av Aesirs menn som har møtt Atzels? Hva er de store fotsporene i sumpen? (Hint: Ymir).

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Du vil i oppdage mange legendariske elementer fra Conans mytologi, og det som til nå er det vakreste stedet i «Age of Conan»: «The Amphitheatre of Karutonia.» Her har Funcom gjort det aller meste riktig.

Det beste med det hele er at man har valgt å ha en så stor variasjon i det visuelle innenfor ett område. Der andre områder i Age of Conan stort sett er like uansett hvor du går er variasjonen stor i Ymir’s Pass. Oppdragene er i tillegg også varierte, og man har også fått plass til litt av Funcoms gode humor (som mange andre lignende spill mangler).

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Alt i alt: Spillmessig, opplevelsesmessig og rent generelt er Ymir’s Pass det beste området i «Age of Conan», og gjør spillet svært mye bedre. Spesielt for de med karakterer mellom 50 og 65. Oppdateringen gjør det også lettere å nå nivå 70 siden man får flere oppdrag på veien. Ved å logge deg inn igjen og spille her får du i hvert fall en av de beste rollespillopplevelsene på markedet akkurat nå.

PS! Del to av PVP-oppdateringen er også ute, men vi har prioritert Ymir’s Pass i det siste og duellert lite. Ryktene sier likevel at den er god, og at det har dukket opp flere duell-rollespillelementer både her og der på PVP-serverne.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Les flere spillsaker på www.spillmagasinet.no.