(SIDE2): Hun er en av verdens mest kjente kvinner, som har gått fra popprinsesse til ettertraktet designer. Hun er gift med en av verdens like velkjente menn og har en familie som også består av fire barn.

I dag fortalte Victoria Beckham på en pressekonferanse i FN-bygningen i New York, at hun følte hennes offentlig status gjør henne pliktig til å bidra til å få oppmerksomhet rundt temaet kvinnehelse.

- Jeg er mor og jeg er kvinne. Jeg vil gjøre hva enn jeg kan for å øke bevisstheten, jeg føler veldig sterkt for dette. Jeg besøkte nylig Sør-Afrika, og ble så beveget og inspirert av kvinnene jeg møtte der. Jeg kom hjem og jeg visste jeg måtte gjøre noe, sa hun på pressekonferansen.

- Dette er starten på en fantastisk reise for meg. Jeg har personer som lærer meg, og jeg skal tilbake til Sør-Afrika om et par uker, før jeg reiser nye steder neste år.

Hun er FNs nye goodwill ambassadør og skal jobbe med kvinner og AIDS-problematikken, i UNAIDS-kampanjen.

- Jeg måtte bli 40 før jeg skjønte at jeg har et ansvar som kvinne og mor. Av en eller annen grunn så vil folk lytte til meg

OGSÅ Emma Watson talt denne uken, som FNs goodwill ambassadør for likestilling - det skapte rabalder blant nettmonstrene: Gutter - hun har noe hun vil dere skal høre

Flaggskip i London

Samtidig som Victoria befant seg i New York, åpnet hennes første butikk i London. Victoria har i en årrekke designet klær og accessoirer under eget navn, men den tre etasjers butikken i Dover Street er den første i det som er tenkt en kjede.

I stedet for å overvære åpningen selv, sendte hun ektemann og eks-fotballspiller David Beckham.

UNAIDS er ikke Victorias første arbeid mot HIV.

- Sir Elton John er en god venn av meg og David, og vi har støttet hans Elton Johns Aids Foundation i 20 år, så jeg har jobbet mye med AIDS-veldedighet.

2015-mål

UNAIDS-direktør Michel Sidibê, sier de er svært glade for å ha Victoria på laget, og at målet er en kommende generasjon, fri for HIV.

- Jeg vet at vi med Victorias støtte kan nå det målet. Hun er kreativ, innovativ og når ut til mange, det vil ta oss et skritt videre på å få en slutt på AIDS-epidemien.

UNAIDS mål er å hjelpe 15 millioner HIV-smittede med behandling, og redusere smitte via seksuell kontakt, med 50 prosent inne 2015.