Gå til sidens hovedinnhold

Aker-kontrakt til AGR

De flytende produksjons- og lagringsskipene til Aker Floating Production skal utstyres med systemer fra AGR.

AGR Group melder at AGR EmiTeam har fått tildelt et oppdrag til en verdi på 13 millioner kroner. Selskapet skal levere løsninger og systemer for administrasjon og vedlikehold av et flytende produksjonsfartøy.

NA24 - din næringslivsavis

Det er Aker Borgestad Operations som har gitt oppdraget, som er delt i to. Første fase har en verdi på fire millioner kroner og knytter seg til FPSO’en SMART 1. Andre fase innebærer at AGR EmiTeam har opsjon på leveranser til de neste tre SMART FPSO’ene.

- Dette er en milepæl for AGR og bekrefter at vi kan levere ingeniør- og konsulenttjenester på global basis. Kontrakten viser også at beslutningen i 2005 om å integrere systemer for vedlikehold i AGR EmiTeams organisasjon, var riktig. Vi setter pris på å arbeide med partnere om å utvikle nye løsninger, og er glade for å arbeide med Aker Borgestad Operations, sier daglig leder i EmiTeam, Åge Landro, i en pressemelding.

Landro legger til at AGR EmiTeam har levert en rekke mindre, men sammenlignbare kontrakter, noe som viser behovet for en leverandør som kan tilby sammenkoblede tjenester.

- Aker Borgestad vil operere olje- og gassfartøyer på vegne av Aker Floating Productions, som planlegger flere FPSO-enheter. Aker Borgestad Operations er eid av Aker Kværner Operations, Aker Floating Productions, Aker Yards og Aktieselskapet Borgestad, skriver AGR meldingen.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler